Madlavning

3 slags brød på bål


Nybagt brød med en klat smør på er noget, som vi alle nyder med stor velbehag. Heldigvis behøver du ikke undvære brød, hvis du skal ud i naturen eller et sted hen, hvor der ikke er ovn. Du kan nemlig bage de bedste bålbrød over dit bålfad.

Vi har fundet tre former for brød på bål, som vi synes er mindst ligeså gode som dem, du kan lave i dit køkken. Kig med!Grydebrød

Brød i mange former

Vi vil nu præsentere tre forskellige måder at lave brød på bål på. Metoderne kan bruges til at bage flere forskellige slags bålbrød alt efter, hvilken dej du benytter.

Du kan derfor lave flere forskellige slags brød med hver metode, så brug fantasien til at lave dit favorit brød.

1. Fladbrød over bål

Første brød på bål du kan lave er fladbrød over bål, som er perfekt tilbehør til en suppe, eller som pandekagen i en wrap. Disse kan laves på en støbejernspande eller på en pandekagepande, hvis du har sådan en. Derfor kendes dette brød også som et pandebrød. Dette er et lækkert bålbrød, som er nemt både at lave dejen til, samt at “bage” på panden.Fladbrød bål

2. Snobrød over bål

Her har vi nok ét af de mest velkendte brød på bål i Danmark. Brødet som alle kender og elsker. Find en pind, sno noget dej omkring, og så er vi i gang med at bage bålbrød.

Disse kan laves i mange former, og kun din fantasi sætter grænser for, hvad du kan gøre med et snobrød. Skal det være med skinke og ost? En pølse? Eller foretrækker du den helt almindelige uden noget? Uanset, hvordan du foretrækker dit snobrød over bål, så er det en hyggelig måde at lave mad på, sammen med de folk du holder af.

Det bedste snobrød bål du kan have er når flammerne er væk, og der kun er gløder tilbage. Der opnår du det bedste resultat, eftersom at brødet når at blive gennembagt uden at blive sort udenpå. Snobrød over bål er, og vil altid være, en klassiker!3. Grydebrød som brød på bål

Sidste brød på bål vi vil vise er et grydebrød. Grydebrød er en god måde at få et rigtigt franskbrød på, når du er ude i naturen. Her får du et stort luftigt bålbrød, som du kan bruge til morgenmad, en sandwich eller bare til en skål suppe.

Gryden du skal bruge til dette brød er dog ikke en helt almindelig gryde, da den skal kunne holde til de høje temperaturer, der er i et bål. Du skal derfor bruge en støbejernsgryde, for et optimalt resultat.
Vi har nu præsenteret dig for tre metoder, hvorpå du kan bage brød på bål: Fladbrød over, snobrød over bål og grydebrød. Vi håber, at du har fået mod på at gå i gang med at bage bålbrød.

Har du flere bud på brød på bål, som er gode, så skriv det endelig i en kommentar!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *