Terrasseliv

5 måder at opgradere din terrasse på et budget

Hvis du er her, leder du muligvis efter billige måder at opdatere din terrasse på. Eller måske leder du efter nogle måder at opdatere din terrasse på, men du føler dig lidt tabt i forhold til, hvordan du skal gøre det. Hvis en af delene er tilfældet, er du kommet det rigtige sted!

At dekorere et udendørs rum på et budget er ikke så svært, som det måske kan lyde som! Der er nemlig en lille hemmelighed, som du skal kende til: Tricket er at tænke på din udendørs indretning nøjagtigt på samme måde, som du ville gøre med indendørs indretning.

Hvis du dog stadig synes, at det kan virke lidt abstrakt, så har vi kogt det ned til fem konkrete måder, hvordan du kan opgradere din terrasse på et budget.

1. Udendørs møbler

Et behageligt og indbydende siddeområde kan virkelig være det, der gør hele forskellen på din terrasse.

Inden du skynder dig afsted og køber nye havemøbler, er den første ting, du skal beslutte dig for, om du skal efterlade dine møbler udendørs året rundt eller ej. I så fald skal dine udendørs møbler være vejrbestandige.

Så nu hvor du har besluttet dig for, om du vil beholde dine møbler udenfor året rundt eller bringe dem indenfor i slutningen af ​​sæsonen, skal du bestemme funktionen af ​​dit udendørs rum. Du vil selvfølgelig gerne have, at møblerne er komfortable, og du vil have terrassen til at være indbydende.

Hvordan vil du bruge din plads?

Hvilken slags møbler du skal have afhænger af dit rum, og hvordan du vil bruge det.

  • Hvis det bare er et afslapningsområde, hvor du normalt ikke spiser eller underholder mange gæster, så kan du overveje en udendørs sofa med et lavt sofabord.
  • Hvis du har til hensigt ofte at spise ude, er et “ordentligt” bord og stole et must.
  • Hvis du har en pool, vil du måske bare have et par liggestole og et sidebord.

Tænk over, hvordan dit rum skal fungere og planlæg derefter.

Du behøver ikke bruge mange penge for at få nogle flotte vejrbestandige udendørs møbler! Hvis du føler dig praktisk, hvorfor så ikke lave dine egne havemøbler ved hjælp af paller? Med lidt farvet maling og albuefedt kan du have et smukt look uden at bruge særlige mange penge.

Lyskæder kan altid skabe en hyggelig stemning

2. Lyskæder

Lyskæder er et must for at skabe en magisk aftenstemning på terrassen. Langt de fleste er billige og har så stor en umiddelbar effekt! Du kan få plugin-typen, batteridrevet eller endda soldrevet, bare vælg det, der er bedst egnet til din situation.

For eksempel, hvis du ikke har nogen stik, hvor du vil placere dine lys, så vil sol- eller batteridrevne lyskæder naturligvis være vejen at gå.

For en hyggeligere effekt skal du vælge varme hvide lys frem for den kolde hvide farve. Det kølige lys har en tendens til at skabe en kontorfølelse – ikke den stemning, du går efter på din super afslappende terrasse!

Her er nogle idéer til, hvordan du kan bruge lyskæder som en del af din terrasseindretning:

  • i en lanterne (i stedet for at bruge stearinlys)
  • under en parasol 
  • placer dem på tværs af terrassen
  • langs et altangelænder
  • omkring en træstamme
  • omkring en busk

3. Tekstiler

Bare rolig, hvis du ikke er et sted, hvor du har råd til at købe nye møbler, skal du bare vælge nogle hyggelige tæpper, hynder og puder til at pifte dine eksisterende møbler op med. Prøv at bruge tekstilernes farver og mønstre til at skabe en sammenhængende palet, der fungerer med det, du allerede har.

Hynder og puder hjælper virkelig med at blødgøre udendørsmøbler i metal, som nogle gange kan virke hårde alene. Husk, at hvis du ikke får vejrbestandige tekstiler, skal de opbevares indendørs i slutningen af ​​sæsonen, eller når det regner!

4. Planter 

Planter er en fantastisk udendørs tilføjelse; blomster og planter tilføjer så meget liv og varme, og hvor er det bedre at have dem end udendørs på din terrasse?

Prøv at blande planter i forskellige højder og bredder, og grupper dem i ulige klynger – du kan overveje at købe en plantekasse, hvor du kan opbevare planterne i.  Du kan købe planter billigt fra mange forskellige havecentre i Danmark. Eller hvis sæsonen er den rigtige, og du vil prøve din grønne tommelfingre af, skal du købe frøene og plante dem selv!

5. Bålfad

Der er masser af forskellige typer bålsteder, og de varierer meget i pris.

Selvfølgelig er ikke alle typer velegnede til alle typer af udendørs rum (for eksempel ejerlejligheder), men hvis der hvor du bor tillader en, er de virkelige den ultimative tilføjelse til din terrasse!

Atmosfæren, som et bålfad tilføjer, er uden sammenligning, og du vil helt sikkert ikke fortryde, at du køber at bålfad. Heldigvis findes bålfade i mange forskellige prisklasser, så du kan helt sikkert finde et, der matcher dit budget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *