GuidesTerrasseliv

5 tips til hvordan du indretter en lille terrasse

Sofa på terrasse

Når sommervarmen melder sin ankomst, bliver udendørsarealerne automatisk en større del af huset og vores dagligdag. Terrassen kan blive et ekstra rum om sommeren og samlingspunktet for gæsterne. Det er dog ikke os alle der har uanede mængder plads på terrassen, men fortvivl ikke, selv en lille terrasse kan blive et hyggeligt samlingspunkt.

Har du en lille terrasse, eller for den sags skyld en lille altan, som du ikke helt ved hvordan du skal indrette eller trænger den bare til en opgradering. Så læs med her, hvor vi giver dig 5 tips til at indrette en lille terrasse.

indretning af lille terrasse

1. Møbler med flere formål

Det første du skal overveje når du vil indrette din terrasse, om den så er lille eller ej, er hvilke møbler du godt kunne tænke dig og samtidigt hvilket formål de skal have. Så start med at tænke over i hvilke situationer du vil bruge din terrasse. Er det når familien kommer på besøg til aftensmad? Eller er det udelukkende til solbadning? Eller andet.

Når det så er gennemtænkt, så er det en god ide, når du indretter en lille terrasse, at du kigger efter møbler der har mere end et formål. Det kunne for eksempel være hyndeboksen der også er en bænk. På den måde skaber du flere siddepladser på terrassen, samtidig med at du har et sted at opbevare dine hynder osv. Det kan også være taburetten der både kan fungere som cafébord og som fodskammel.

Stol på terrasse

2. Sammenklappelige møbler til den lille terrasse

Vi bliver lige ved møblerne, for et andet godt tips til den lille terrasse er at gå efter møbler der kan klappes sammen og stilles væk. Det kan både være havestolene der kan klappes sammen, når de ikke er i brug. Eller et væghængt bord, som kan klappes ned. Med sammenklappelige møbler bliver der også plads til flere møbler, det kunne for eksempel være en liggestol. Så når havebordet og havestolene er klappet sammen, så er der også plads til en liggestol, selvfølgelig en sammenklappelig liggestol.

En ekstra bonus ved sammenklappelige havemøbler er også, at de er nemme at pakke sammen for vinteren når terrassen ikke er i brug. Så på jagt efter sammenklappelige møbler der gerne har mere end et formål, så er du godt på vej mod en velindrettet lille terrasse.

3. Kig op når du indretter den lille terrasse

Når du skal indrette en lille terrasse, er det vigtigt at man ikke kun udnytter pladsen på fliserne osv. Nej, man skal indrette op i højden. Det kan være høje blomsterkasser, lyskæder eller andet. Udnyt også gerne en eventuel husmur, her kan man hænge diverse potter eller små hylder op til opbevaring. Når det kommer til varme på terrassen, kan det også være en fordel at se op af. Man kan nemlig få mange lofthængte eller væghængte terrassevarmere. Læs mere om terrassevarmere her.

Hvis man gerne vil skabe en livlig og visuelt flot terrasse, så kommer vi bare ikke udenom det grønne element. Elsker du blomster, planter eller krydderurter, men føler ikke pladsen er til det på terrassen. Så kig op i højden og hæng dine blomster osv. op i udhænget på huset. Eller hvis du er så heldig, at din terrasse er overdækket, så bliver det kun nemmere. Ved at løfte tingene fra jorden, kommer selv den lille terrasse til at syne mere rummelig.

4. Indret langt og smalt

Det kan også være en stor fordel at gå efter lange og smalle møbler og ting til terrassen. Da det kan skabe mere rummelighed på den lille terrasse. En god ide kunne for eksempel være at erstatte havestolene på den ene side af bordet med en bænk i stedet for. En bænk fylder mindre end stole og den kan stilles helt op af husmuren eller helt ind under bordet når den ikke er i brug. Helt smalle plantekasser kan også være ideelle til krydderurterne eller de spiselige blomster.

5. Less is more

Yes, den famøse vending gør sig altså også gældende når det kommer til indretning af en lille terrasse. Det gælder om at udvælge enkelte ting i god kvalitet. Da en lille terrasse hurtigt kan komme til at se rodet ud, hvis du forsøger at gøre plads til alt for mange ting. Så nu er vi lidt tilbage ved den første overvejelse jeg bad dig om at gøre, nemlig hvad du faktisk have behov for på terrasse.

Så hold dig til en minimalistisk og praktisk indretning, så kan en lille terrasse blive mindst lige så brugbar og hyggelig som en stor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *