Haven

5 tips til indretning af haven

Trænger du til at indret haven? Men ved du ikke helt hvordan, du skal gribe det an, og allerede er gået lidt i stå, inden du for alvor er begyndt? Hvis ja, så er du heldigvis kommet det rette sted hen!

Vi vil nemlig prøve at give dig råd og hjælp til indretning af haven, så du forhåbentlig kan blive fuldstændig tilfreds med den. Vi har fundet frem til fem tips, så du kan indrette din have på ny!

Vi håber, at du kan bruge rådene – god læselyst!

1. Brug selve træerne og planterne som indretning af din have

Nogle træer og planter er nærmest arkitektoniske eller kan beskæres for at se sådan ud. Især prydtræer er en god idé at vælge her. 

Prydtræer er nemlig lette at vedligeholde, og giver en rigtig god variation i haven – både i højde, farve og form.

Du kan blandt prydtræer finde alt lige fra de kendte ahorntræer og bøgetræer til de mere unikke og specielle paradisæbletræer og ambra-træer. 

2. Vis dine blomster frem

Hvis du virkelig elsker blomster, men gerne vil have, at de er i lidt mere fokus end bare plantet ned i jorden, så skal du overveje at investere i en masse krukker og blomsterfrø, så du nærmest kan lave en hel udstilling af det.

Når det kommer til blomster og planter er der jo nærmest et utal af muligheder at vælge imellem, så mon ikke du helt sikkert kan finde nogen, der passer helt perfekt ind i din have.

Blomster er i hvert fald den ultimative indretning af haven!

3. Indret haven med en hæk

Hvis dig og dine naboer bor tæt på hinanden, kan det være dejligt at have noget, der adskiller jer lidt af – og der er ikke mange bedre måder at gøre dette på end ved hjælp af en hæk.

Hvis du vælger en hæk, kræver det selvfølgelig lidt vedligeholdelse. Men med en hæk er du sikret noget grønt og frodigt at se på, som et hegn for eksempel ikke kan give.

Hvis du er den heldige ejer af en rigtig stor grund, kan du overveje at indrette dine have i forskellige sektioner, som hækken kan hjælpe med at afgrænse. 

Hvis du gerne vil have en anderledes hæk, men som stadig ser godt ud, skal du helt sikkert overveje at lave en hæk ud af bambus!

Bambus er jo et fantastisk materiale! Og så er det endda utroligt bæredygtigt, så det vil helt sikkert være et godt valg til en hjemmelavet hæk. 

4. Invester i et bålfad og indret haven

En af de ting som virkelig er blevet populære inden for haveindretning, er bålfade – og det er med god grund!

Et bålfad kan nemlig give en utrolig stemning og hygge som få andre ting kan. Forestil dig at sidde en lun sommeraften udenfor med din familie og venner, hvor det begynder at blive mørkt.

I tænder op for bålfadet og samles omkring dette, hvor I kan sidde i timevis og snakke og hygge, da bålet holder jer varmt.

Det lyder ikke helt dårligt, vel? Det synes vi nemlig heller ikke, og derfor er et bålfad et perfekt element i indretning af haven.

5. Få fat i de rigtige havemøbler

Et af de vigtige elementer, når det kommer til at indrette haven, er selvfølgelig havemøblerne!

Det er dem, du skal bruge mange timer i, når du befinder dig ude i haven, så det er med god grund, at du skal investere i nogen gode havemøbler

Heldigvis findes der havemøbler i en masse forskellige designs, så du skal ikke være bange for, at du ikke kan finde nogen, der matcher til din stil.

Du kan uden tvivl finde de helt rette møbler til haven. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *