Guides

8 gode grunde til at købe et bålfad til haven

Der er ikke meget der slår hygge omkring et bål, varmen fra flammerne, snobrødet på pinden eller skumfidusen mellem kiksene. Et bålfad til haven er første ingrediens, i opskriften på en hyggelig sommeraften med vennerne, familien eller kæresten. Hvis vi ikke endnu har overbevist dig om, at et bålfad til haven er et must. Så læs med videre her; vi vil nemlig præsentere dig for 8 fordele ved et bålfad.

Fordelene ved et bålfad er mange, men vi har samlet de 8 bedste fordele her:

Bålfad til haven

1. Madlavning over bålfad

Når det kommer til mad over et bålfad, så er det næsten kun fantasien der sætter grænser. For hyggen stopper ikke kun ved det klassiske lidt brændte og rå snobrød, nej du kan faktisk lave alle dagens måltider ved et bålfad i haven. Bålfade kommer i mange afskygninger og med forskelligt tilbehør. Du kan få stort set alt udstyr indenfor madlavning til dit bålfad.

Mad over bål er ikke kun en hyggelig og en sjov måde at tilberede et måltid på. Det smager også forrygende. Og som en ekstra bonus så kan mad over bål, samle hele familien til en hyggelig aften i haven.

2. Økonomiske fordele ved et bålfad til haven

Et bålfad til haven kan fås i mange forskellige prisklasser. Så selvom du tænker, at gør det selv bålstedet i haven er den billigste løsning, så er det, det ikke nødvendigvis. Bålfade kan købes for alt fra et par hundrede kroner og til flere tusinde kroner. Det hele afhænger af design, udstyr og formål.
Så er du i tvivl, om et bålfad er noget for dig, så kan du altid starte ud med et helt billigt og simpelt bålfad til haven.

Herudover er brænde til et bålfad ligeledes et billigt brændings materiale, som mange faktisk selv har til rådighed i haven. Så få samlet noget brænde og køb dig et bålfad til haven, så er sommer og efterårs hyggen garanteret.

Bål og gløder

3. Få varmen med et bålfad i haven

Hvis du en aften sidder på terrassen, med vennerne, solen er gået ned og temperaturen begynder at dale. Men I er bare ikke klar til at rykke festen indendørs endnu. Ja så er et bål den ultimativt hyggeligste måde at få varmen på, og derved forlænge hyggen på terrassen eller i haven. Her vil et bålfad igen være en stor fordel, da ens gæster ikke behøver flytte sig hen til et bålsted. Man flytter bare bålfadet hen til selskabet.

Et bålfad har også den fordel, at de holder langt bedre på varmen end ved et traditionelt bålsted på jorden. Så du vil med bål i et bålfad opnå langt højere temperaturer end ved et bålsted. Så ikke nok med at du får varmen hurtigt, så skaber temperaturen også den bedste forudsætning for et lækkert grydebrød over bål.

Der findes også mange bålfade som kan erstatte den klassiske terrassevarmer. På den måde undgår man ledningen til den elektriske terrassevarmer og at skulle skifte gasflasken på den gasdrevne terrassevarmer. Visuelt er et bålfad også en både flot og hyggelig måde at få varmen på. Så tænd op i bålfadet og nyd flammerne mens du får varmen.

4. Mindre røgudvikling ved bålfad til haven

Når man laver bål i haven, spiller vind og placering en stor rolle. Da det både er ubehageligt at sidde lige i vindretningen for røgen, men det kan også være yderst generede for naboerne, hvis røgen blæser lige ind over deres terrasse. Med et bålsted kan man derfor blive begrænset af i hvilken retning vinden blæser, men hvis man derimod har et bålfad til haven. Ja så flytter man bare bålfadet rundt afhængigt af vinden.  

Herudover, så kommer bålfade jo i alverdens afskygninger. Så man kan også købe et bålfad der er designet så det leder røgen op af og ikke ud i hovedet på sig selv. De højere temperaturer i et bålfad, som nævnt ovenover, leder også til mindre generende og forurenende røgudvikling.

Mennesker omkring bålfad

5. Bålfad til haven – Et socialt samlingspunkt

Et bålfad vil være en investering i familie livet, da et bålfad kan samle alle familiens medlemmer. Mens de voksne får varmen og nyder flammerne, kan børnene riste skumfiduser eller bage snobrød over bålet.

Et bålfad kan også samle hele familien omkring madlavningen, mad over bål kan være en sjov måde for børnene at indgå i madlavningen på. Så tag ingredienserne med ud til bålet og forbered hele aftensmåltidet over bålet. Så undgår du at stå alene tilbage med hele madlavningen.

Det kan være du vil prøve en gryderet over bålet eller måske er det desserten til havefesten der skal laves over bål. Så er pandekager eller popcorn måske det oplagte valg for dig.

Uanset hvad så indbyder et bålfad til mange hyggelige stunder i haven med familie og venner.

6. Sikkerhed ved et bålfad til haven

Når man har med åben ild at gøre, så skal sikkerheden altid være i top. Lige som med mange andre potentielt farlige ting, så handler det altid om at bruge et bålfad med omhu. Så man skal derfor sørge for aldrig at forlade bålet mens det stadig er tændt og altid have en spand vand lige ved hånden.

En af fordelene ved at lave bål i et bålfad er, at materialer og opbygningen af bålfade forhindre ilden i at brede sig. En risiko der altid vil være ved et bålsted.

7. Optænding og brænde

De fleste bålfade har et lille hul i bunden, så vand osv. Kan løbe fra, hvilket gør det nemmere at optænde sit bål i et bålfad end på den våde jord ved bålstedet. Så selv hvis du ikke er en garvet spejder, så kan du tænde et bål i et bålfad.

Hvis man skal på jagt efter et bålfad, er det ikke kun et spørgsmål om pris og design, men også hvad man optænder bålfadet med. For bålfade kan ikke kun fås til brænde, men også til gas og bioethanol. Så det er bare gå på jagt efter alle de forskellige muligheder der er for hygge ved et bålfad til haven.

Gasdrevet bålfad til haven

8. Kan bruges året rundt

Sidst men ikke mindst, så kan et bålfad bruges året rundt. Når sommeren går på hæld og temperaturen begynder at falde. Så behøver det ikke betyde at bålfadet til haven også skal pakkes væk for efteråret og vinteren. Varmen fra bålet kan nemlig holde dig varm, længe ind i september og oktober. Så på med jakken og evt. et tæppe, så kan du altså få glæde af et bålfad til haven nogle måneder endnu.

Når vinteren så rigtigt tager til, så kan et bålfad stadig skabe en hyggelig stemning i haven, et bålfad lyser nemlig mørket op. Så i de mørke vintermåneder kan man med fordel tænde op i sit bålfad og nyde lyset og de smukke flammer fra stuen. HUSK dog altid at holde godt øje med bålet.

Snemand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *