Madlavning

Dessert over bål


Hvis du ligesom os har en sød tand, så trænger du helt sikkert også til dessert, efter du har spist din mad på bål. Heldigvis for os, så findes der et utal af lækkerier, som gør sig som en dessert over bål.

Vi har i dette oplæg samlet nogle af vores favoritter, som vi vil præsentere for dig. Disse kan nemt laves over bålfad i haven, i sommerhuset, i skoven eller hvor end du har placeret dit bålfad.Husk at lade os høre i kommentarenerne, hvis du prøver nogle af vores forslag. Læs med herunder, og lad dig inspirere!


Skumfiduser på bål

Forskellige båltyper til dessert over bål

Ikke alle desserter skal laves ens. Hvad vi mener med det er, at nogle desserter skal laves over ild, imens andre helst skal laves over gløder, noget senere i bålets levetid.

Hovedsageligt kan de fleste desserter laves over ilden fra bålet, men hvis du skal lave skumfiduser på bål, så vil vi klart anbefale, at gøre det over gløderne fra bålet. Det vil derfor være en god idé at tænde bålet i god tid, hvis du forventer at skal lave skumfiduser.


Skumfidus over bål

Vores udvalgte desserter over bål

Dessert over bål kan indebære mange ting, og det er nærmest kun din fantasi, som sætter grænser for hvad og hvordan du gør. Vi har samlet nogle af vores favoritter herunder. Har du flere gode desserter, så lad os høre i kommentarerne!

Vi er også vilde med pandekager som dessert, men det mener vi har fortjent sit eget indlæg.S'mores over bål

Banan på bål som dessert over bål

En banan på bål er utroligt lækkert, og med en smule chokolade til, så bliver det nærmest ikke bedre. Heldigvis, så kan det sagtens laves over et bålfad også. Det eneste du skal bruge til at lave en banan på bål er det antal bananer du skal lave og chokolade. Nemmere bliver det ikke! Derudover skal du have en grillrist, som passer til dit bålfad.

Skær en rille i skrællen på bananen og stop chokoladen herind. Derefter skal bananen på grillristen over bålet. Der skal den ligge og passe sig selv til skrællen er helt sort. Du har nu en grilled banan med chokolade. Du kan hertil servere flødeskum eller is, hvis det skal være lidt ekstra lækkert.

Hvis ikke du har en grillrist til dit bålfad, så kan du med fordel pakke bananerne ind i stanniol, og lægge dem direkte ind i bålet. Giv dem 3-4 minutter heri, og så er de klar til at blive spist.

Du kan også tilføje skumfiduser til din banan på bål, og lave banan s’mores. Mega lækkert!


Popcorn på bål


Popcorn over bål

En næsten endnu lettere dessert over bål, er en god omgang popcorn på bål. Det eneste du skal bruge her er majskerner og olie, samt en smule salt til at drysse over popcornene.

Hvis du skal lave popcorn på bål, så skal du bruge noget som de kan være i, når du laver dem. Dette kan enten være i form af et popcorn net, en stor gryde med låg eller endda bare to sigter.

Fælles for de tre metoder til at lave popcorn på bål er, at du først skal blande majskerner og olie i en skål. Forholdet her hedder 1 spsk. olie til 1 dl majskerner. Herefter placerer du majskernerne i det valgt redskab. Vær opmærksom på, hvis du har valgt sigterne, at de skal bindes sammen med ståltråd, for derefter at blive bundet fast på en pind. Dette gøres for at du ikke skal brænde fingrene over ilden.

Nu skal det valgte redskab holdes over ilden, indtil kernerne begynder at poppe. Husk at ryste, så alle kerner bliver til popcorn. Hæld herefter popcornene i en skål og drys med salt.Skumfiduser på bål som dessert over bål


Skumfidus over bål

Til sidst har vi formodentligt de flestes favorit: Skumfiduser på bål! Denne dessertgenstand kan bruges i mange sammenhænge. I kakao, mellem kiks eller i en banan som tidligere vist. Der er ikke meget at forklare her, eftersom du sikkert har prøvet det før.

Find en pind, sæt en skumfidus på, og sæt den ind over gløderne. Put skumfidusen mellem to kiks og du er færdig. Hvis du synes der mangler lidt, så vil vi foreslå at du putter chokolade ind i ligningen også, for at gøre det ekstra lækkert. Skumfiduser på bål er bare utroligt lækkert og nemt!


Vi håber nu, at vi har vist dig, hvordan du laver en banan på bål, måske endda en grilled banan med chokolade. Vi håber også, at du er klar til at lave popcorn på bål og skumfiduser på bål. Disse er alle eksempler på nem dessert over bål, og er noget som alle er vilde med.

Der findes en masse flere desserter derude, så det er bare at komme i gang med at lede.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *