GuidesHaven

DIY bålsted – sådan gør du det!

Intet siger hyggeligt og behageligt som flammer, der knitrer i en haves bålsted. Forestil dig at samles med venner og familie, nippe til vin, lave snobrød og skumfiduser omkring din bålplads under kølige nætter. Slap af og hav det sjovt med at vide, at du brugte meget lidt tid på dit DIY bålsted, fordi du lavede den helt af dig selv.

Læs med her for at få inspiration til dit helt eget gør det selv bålsted!

DIY bålsted

Det har du brug for:

  • Farvet spraymaling til markering
  • Grus til at fylde dit bålsted op med
  • Skovl eller andet graveværktøj
  • Betonlandskabssten og metal bålring (valgfrit). Du kan købe stenene alene eller i et sæt, der kommer med en metalring
  • Lim til murværk
  • Gummihammer

Før du starter på dit gør-det-selv bålsted, skal du huske at tjekke de gældende brandregler for dit område for at sikre, at en bålplads er tilladt.

Du vil bygge dit bålsted mindst 300 cm fra bygninger, træer, hegn eller andre forhindringer af sikkerhedsmæssige årsager.

Husk også, at du ikke vil have noget hængende over dit bålsted. Så selvom en stamme af et træ er 300 cm væk, ønsker du ikke at have grene hængende direkte over bålstedet.

1. Skitsér dit bålsted

Læg den nederste ring af dine sten ud i græsset, hvor du vil have bålpladsen. Hvis du skal bruge en metalring, kan du bruge den til at bygge et par sten rundt for at finde din cirkel. Fjern et par sten, så du har plads imellem dem. Brug derefter spraymalingen til at markere, hvor ydersiden af ​​stenene ville ramme. Fjern de resterende sten og fuldfør din malede cirkel.

2. Grav dit bålsted

Brug en skovl eller et hvilket som helst andet graveværktøj til at grave din cirkel ca. 15 cm dyb. Alt efter hvor du bor, vil dette være en lettere eller sværere opgave. Hvis dit græs har stærke rødder, og du har masser af sten i jorden, kan det godt gå hen at blive lidt hårdt arbejde. Du kan heldigvis bare se det som en god omgang armtræning! 

3. Fyld dit bålsted

Når du har gravet et 15 cm hul, skal du hælde dit grus i, indtil gruset er på niveau med jorden. Gruset vil give din bålplads et drænområde, når det regner, hvilket er vigtigt at have. 

4. Byg dit bålsted

Placer din første ring af sten rundt om kanten af ​​cirklen af grus og brug en gummihammer til at stampe stenene flade og jævne med hinanden. Igen, hvis du bruger en metalring, kan du holde den i midten for at sikre, at dine sten passer helt op til ringen.

Når du placerer den anden række af sten, skal du lægge lidt murværkslim på bunden af ​​hver sten og forskyde placeringen af ​​den anden række (midten af ​​hver sten skal sidde ovenover enden på stenene af rækken under den). Brug gummihammeren til at udjævne og stramme stenplaceringen. Gentag processen med den tredje række. Når du har gjort dette, har du lige pludselig lavet dit helt eget gør-det-selv bålsted!

Når du rent faktisk skal til at lave et bål i dit splinternye DIY bålsted, vil du gerne starte med en mindre samling af avispapir, tørre blade og pinde, alt sammen stablet sammen. Når du har tændt den startbunke, kan du begynde at tilføje større grene og mindre træstammer og derefter flytte til større stykker træ, efterhånden som de brænder.

Efter at du har haft lavet flere bål, er det en god idé at skovle (eller bruge en støvsuger til at støvsuge) det meste af asken ud, så den ikke samler sig for højt og blæser rundt som små stykker hvid askesne. Det ser sejt ud i starten, men så lander det i dit hår, og så er det lige pludselig ikke så fedt mere… Tro på os her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *