Haven

Guide til blomsterbinding

Er du interesseret i at lære blomsterbinding? Så er du kommet det rette sted hen. Vi vil i dette indlæg guide dig til, hvordan du kan lave en smuk blomsterbuket ved hjælp af enkle binderi artikler.

Hvad du skal bruge

  • Et par skarpe saks
  • En snor til at binde med
  • Bånd
  • Blomster (her skal du tænke over, hvilken slags buket du gerne vil ende op med – er det en flot tørret blomsterbuket, eller måske vil du lave en vild blomsterbuket? Valget er op til dig)
  • Brunt papir (avis eller indpakningspapir fungerer også)
  • Ca. 20 minutter af din tid

1. Forbered dine stilke

Klip først stilkene med cirka 2 cm og læg derefter dine blomster ud i grupper. Dette gør det lettere, når du arrangerer din buket. Du kan også fjerne nogle af bladene fra de nederste dele af stilkene, hvilket gør det nemmere, når du kommer til at gruppere dem alle sammen i din hånd senere.

2. Vælg omdrejningspunktet for din buket

Tag en rigtig showstopper, for eksempel en rose, og vælg derefter en luftigere blomst. Hold dem i den ene hånd. Tilføj nu en anden stilk og læg den oven på dine blomster diagonalt, under din tommelfinger. Drej buketten en lille omgang med din anden hånd. Denne indsæt-og-vrid-teknik danner grundlaget for en ’spiral’, der bruges af blomsterhandlere. Du vil bruge dette til at danne den fulde buket.

3. Bliv ved med at tilføje forskellige teksturer og stilarter til din blomsterbuket

Fortsæt med at lægge enkelte stilke på diagonalt og fortsæt med at vride stilkene i din hånd, indtil buketten er fuld. Ved at gøre dette låser du dem ind i buketten og bygger ud fra din centrale blomst. Når din buket vokser, bliver det lettere at holde stilkene i din hånd.

Et lille tip: Prøv ikke at klemme dine stængler for hårdt, da dette kan knuse dem.

4. Når buketten er fuld, skal du justere dine stilke

Hvis du holder buketten nogenlunde løst, kan du vrikke alle stilke på plads, hvis du vil ændre, hvordan de er arrangeret. Kontroller, om nogen er gledet ned, mens du har arrangeret dem, og træk dem forsigtigt tilbage på plads. Nogle gange er det lettere at gå til bunden af ​​buketteten og vrikke dem op igennem der.

5. Bind din blomsterbuket med snor

Læg din buket forsigtigt ned på et bord. Klip omkring 50 cm garn. Opret en åben sløjfe ved at holde snoren i midten, så du har to løse ender med lige længde. Vikl det nu rundt om blomsterbuketten, med fingrene gennem løkken. Du bør være i stand til at nå igennem og trække de to løse ender gennem løkken. Del dem nu, og vikl dem i modsatte retninger omkring stilkene et par gange, før du klipper dem til.

6. Beskær dine stilke i samme længde

Under spiraldannelse vil stilkene være blevet anbragt med forskellige længder i bunden af ​​din buket. Trim dem, så de er alle lige lange, når du putter dem i en vase.

7. Find det brune papir frem til din buket

Har du nogensinde spekuleret på, hvordan blomsterhandlere pakker deres blomster så smukt ind? De bruger denne simple teknik. Skær to stykker papir i rektangler. Tag nu det første stykke, og bring det nederste venstre hjørne til øverste midten. Fold det her. Det skal ligne en zig-zag. Gentag med det andet stykke.

8. Pak din blomsterbuket ind

Læg din buket i midten af ​​et af de foldede stykker brunt papir. De øverste blomster skal være på linje med zig-zag-formen, og stilkene skal kigge ud af bunden. Fold det ind på begge sider, som en kegle, og klem papiret over, hvor snoren er. Vend det om og gentag med det andet stykke papir.

9. Fastgør den med snor og bånd

Klip endnu en snor og bind dit brune papir med det (pas på ikke at klemme for stramt). Bind en flot knude. Som prikken over i’et kan du tilføje et flot langt satinbånd og binde det i en sløjfe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *