HavenTerrasseliv

Hængekøje i haven

Findes der noget bedre end at sidde omkring bålet og hygge sig? Så skulle det da lige være hvis, man kunne ligge ved bålet. Og hvorfor ligge på jorden, når du kan ligge i en lækker hængekøje og slappe helt af. Så kan du også tage en lur, når bålet engang er gået ud.
Lyder det som noget for dig? Herunder kommer vi med nogle tips til den at vælge den rette hængekøje til haven, og hvilke forholdsregler du bør tage, når du har hængekøjen i nærheden af bålet.

Outdoor hængekøje

Hængekøje på stativ

Du kan vælge at gå flere veje med en hængekøje i haven, men vi vil klart anbefale, at du vælger en hængekøje med stativ. Vi vil her komme med 3 grunde til, du skal vælge en med stativ.

1. Du kan stille den, hvor du vil

En af de største grunde til at vælge en hængekøje til haven med stativ er, at du kan stille den lige der, hvor du synes den skal stå. Det er smart, især hvis du gerne vil ligge i solen om dagen, og så vil rykke den hen til bålet om aftenen.

2. Du kan nemt stille den ind, når vejret er dårligt

Det er rart at have en hængekøje på stativ, når vejret bliver dårligt. Så kan du nemt stille den indenfor i et skur, eller der hvor du ellers opbevarer dine havemøbler. Det er generelt en god ide, at have et sted til havemøblerne, da de fleste havemøbler ikke har godt af stå ude i koldt, vådt vejr.

3. Hængekøjen på stativ er mere stabil

En hængekøje i haven er uden tvivl lækkert. Men du kender sikkert godt til de typer hængekøjer, som lige snurrer en omgang rundt, og så ligger du lige pludselig på jorden i stedet. Det problem løser de fleste hængekøjer på stativ heldigvis. Nogle af dem har nemlig nogle stålsnore, der er med til at holde hængekøjen stabil.

Hvilket materiale?

Vælger du en hængekøje på stativ, skal du også overveje hvilket materiale, det skal være i. Her vil du typisk kunne vælge mellem en eller anden form for stål eller træ. Begge har hver sine fordele og ulemper, og udseendet er ret forskelligt på de to materialer.

Udendørs hængekøje

Hængekøje i stål

En hængekøje med et stativ i stål er et populært valg, når der skal købes en hængekøje. Og det er ikke helt uden grund. Stålet er med til at give hængekøjen en minimalistisk og moderne stil. Desuden er stål et stærkt materiale, som tåler høje temperaturer, og du skal derfor ikke bekymre dig om den bagende sol eller varmen fra bålet. Du skal dog være opmærksom på, at hængekøjen i stål ikke har godt af fugt, og står den for ofte i regnvejr, kan stålet ruste. Det er derfor en god ide, at stille hængekøjen ind, når vejret bliver vådt. Du kan dog behandle stålet med noget rustbeskytter, og skulle skaden være sket det godt lade sig gøre, at slibe rusten ned. Stål kan desuden rengøres let med noget sæbevand.

Hængekøje i træ

Vælger du en hængekøje med et stativ i træ, får du en hængekøje, som skaber en hyggelig stemning i haven. Hængekøjen i træ passer udseendemæssigt perfekt til udelivet, da træet har et naturligt look. Der er dog nogle ulemper ved at vælge en hængekøje med træstativ. Afhængig af hvilket træ der er tale om, kan du risikere, at træet over tid bliver misfarvet, når det bager i solen. Samtidig er træet heller ikke glad for alt for meget fugt, og vi anbefaler derfor også, at hængekøjen i træ stilles ind, når der er regnvejr. Du skal desuden også være opmærksom på, at den ikke kommer til at stå for tæt på bålet – både fordi træet ikke tåler for høje temperature, og fordi det kan være brandfarligt.

3 forbehold ved brug af hængekøjen ved bålet

Har du bestemt dig for, at du gerne vil have en hængekøje i haven, som også skal bruges ved bålet? Så er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Vi kommer her med 3 forbehold, som du bør tage:

1. Afstand

Vi ved godt, at det er lækkert at ligge tæt på bålet en sen sommeraften, men du kan altså også komme for tæt på med hængekøjen. Hvor lang afstanden skal være, afhænger naturligvis af materialet på hængekøjen. Er hængekøjens stativ i træ, bør afstanden være større end hvis stativet er i stål.

2. Lad ikke hængekøjen stå ved bålet, når du ikke er i nærheden

Det er vigtigt, at du ikke lader hængekøjen stå ved et brændende bål, når du ikke er i nærheden. Heller ikke selvom det kun er 10 minutter. Generelt set bør du ikke være væk fra et brændende bål. Sørg derfor altid for, at der er i nærheden af bålet.

3. Sluk bålet, hvis du vil tage en lur i hængekøjen

En lur kan være tiltrængt efter en lang, hyggelig dag ved bålet. Men er du den eneste, som er ved bålet, skal det slukkes før du tager dig en lur i hængekøjen. Så kan du sove med god samvittighed.

Bål i det fri

Vi håber, at du blev inspireret og måske har fundet frem til hvilken slags hængekøje, du ønsker. Vi håber også, at du ved hvilke ting, du skal være opmærksom på, hvis du har tænkt dig at bruge hængekøjen ved bålet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *