Terrasseliv

Havebordssæt til terrassen

En hyggelig aften på terrassen starter ved havebordet, hvor I samles til aftensmaden. Kødet er grillet, salaten er snittet, og I er klar til at spise. Den hyggelige aften ved aftenbordet starter nu.
Derfor er et havebordssæt uundværligt, hvis du godt kan lide hyggelige stunder på terrassen. Hvorfor så ikke vælge et havebord og nogle havestole, som du kan have i mange år? Hvis du skal have det i mange år, er det naturligvis vigtigt, at du køber det helt rigtige første gang. Vi vil i dette indlæg hjælpe dig på vej til at finde det helt rigtige havebordssæt.

Havebordssæt

Hvorfor havebordssæt?

Hvis ikke du har et havebord eller nogle havestole, så giver det på mange måder god mening at købe et samlet havebordssæt fremfor at købe bordet og stolene hver for sig. Og hvorfor så det? Det kan du læse mere om herunder:

  • Havebordet og havestolene passer sammen.
  • Kvaliteten på havebordet og havestolene er ens.
  • I de fleste tilfælde, er det billigere at købe samlet.
  • Du har stadig mange valgmuligheder.

Derfor mener vi, at du helt sikkert bør overveje et havebordssæt, medmindre du ønsker friheden til selv at kombinere stole og bord.

Hvilke muligheder har du?

Vi kan naturligvis ikke bestemme, hvad du skal vælge, og det har vi heller ikke lyst til. Men vi kan inspirere og vise, hvilke muligheder du har. Vi kan allerede nu afsløre, at der er flere ting, du skal overveje, når du skal vælge et havebordssæt. Vi vil naturligvis guide dig igennem de forskellige ting, du skal overveje.

Vælg formen på bordet

Formen på havebordet er noget af det vigtigste at tage stilling til, da formen påvirker udseendet, men det har også noget at sige i forhold til hvor mange, I kan sidde rundt om bordet. Vi vil herunder beskrive de 4 forskellige former, du kan få havebordet i.

Rektangulært havebord

Rektangulært havebord

Denne form er nok det mest populære blandt dem, som gerne vil sidde mange omkring bordet. Og det er med god grund. Der er nemlig masser af plads til havestolene omkring bordet, men også plads til at stille maden på derpå.

Rundt havebord

Rundt havebord

Det runde havebord er også et populært havebord til terrassen derhjemme. Der er ikke ligeså meget plads, som det var tilfældet med det rektangulære havebord. Derfor er det oplagt, hvis I ikke er så mange. Et rundt havebord er også oplagt, hvis du vil have et cafelignende bord på terrassen.

Kvadratisk haveobrd

Kvadratisk havebord

Det kvadratiske havebord minder på flere måder om det runde havebord, og det er oplagt at stille de samme steder, som du vil stille det runde havebord. De fleste kvadratiske haveborde er relativt små, hvilket betyder, at det kan stå på selv den mindste terrasse eller i en lille krog, som du har udenfor.

Ovalt havebord

Ovalt havebord

Den ovale form minder mest af alt om en blanding af det runde og rektangulære form – og det er en god ting. Det betyder nemlig, at du får nogle af fordelene fra begge. Du får den aflange form fra det rektangulære havebord, som har masser af plads, men samtidig får du de afrundede hjørner fra det runde havebord, hvilket ser utrolig flot ud.

Vælg materiale på både stole og bord

En anden vigtig ting, du skal tage stilling til, er selvfølgelig materialerne på havebordssættet. Da materialerne ikke altid er ens på havebordet og havestolene, har vi valgt at dele dem op.

Havebordets materialer

Der er flere forskellige materialer til havebordet, og vi vil her komme ind på dem, som vi anbefaler. Gennem tiderne har haveborde i træ været et populært valg, og det forstår vi godt – det er lækkert med et havebord i træ. Vælger du træ, vil vi anbefale dig, at du vælger et havebord i teaktræ, da det er det træ, som bedst kan holde til at stå ude. Du skal dog stadig være klar over, at det måske kan være nødvendigt med en oliebehandling for at forlænge levetiden. Gider du ikke at tænke vedligeholdelse, anbefaler vi et havebord i aintwood og aluminium. Det er gennem de seneste år steget i popularitet, da det ikke kræver vedligeholdelse, og samtidig er rigtigt pænt.

Fakta: Aintwood er i bund og grund en form for plastik, som er meget holdbart. Samtidig har man forsøgt at få det til at ligne træ så meget som muligt.

Havestolenes materialer

Ligesom det var tilfældet med havebordene, er havestole også poulærer i træ, og her anbefaler vi også, at du vælger havestolene i teaktræ, hvis du går med træet. Ellers er der mange forskellige materialer til havestolene. Du kan både få havestole i polyrattan, flet, plastik m.m. Polyrattan og og flet er ofte kombineret med aluminium. Vi anbefaler klart disse materialer, hvis du heller ikke ønsker for meget vedligeholdelse med havestolene.

Vælg farver på havebordet og havestolene

Du skal naturligvis også vælge farverne på havebordssættet, og der er flere valgmuligheder. Både borde og stole fås både i sort, grå, brun, sølv, natur – og vi kunne blive ved. Her er det også smart, at købe møblerne som et sæt, da du ikke ender med nogle farver på havestolene, som ikke passer til havebordet – det betyder, at du kan vælge lige netop de farver, som du bedst kan lide.

Tilbehør til havebordssættet

For gøre det endnu hyggeligere omkring havebordet, når I er samlet til en grillaften, kan du “pynte” terrassen lidt op med nogle forskellig ting. Det kan du gøre ved eksempelvis at stille nogle planter eller blomster på terrassen. Det kan også være, at du gerne vil lukke spiseområdet lidt af. Her vil vi anbefale et læhegn. Det er både hyggeligt og praktisk.

One thought on “Havebordssæt til terrassen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *