Terrasseliv

Alt du skal vide om havemøbler i teaktræ!

Er du på udkig efter nye møbler til din have? Men er du ikke helt sikker på, hvilket materiale, der er bedst at vælge? Hvis det er tilfældet, vil vi anbefale dig at se efter havemøbler i teaktræ! Dette materiale er helt utroligt, og du vil uden tvivl ikke fortryde at købe dine havemøbler i det materiale. Hvis du dog kræver lidt mere overtalelse end dette, skal du læse med videre her. Vi vil nemlig prøve at fortælle dig alt, der er værd at vide om havemøbler i teaktræ! 

Hvad er fordelene ved teakhavemøbler?

Når det kommer til udendørs møbler, hyldes teaktræ ofte som det bedste af det bedste. Denne hyldest kommer ikke ud af ingenting – teaktræ har fortjent sin plads på toppen. Fra holdbarhed til lang levetid er der mange fordele ved at vælge teaktræ til dine havemøbler.

Lang holdbarhed

Enestående stærk og holdbar, teak kan vare i generationer i en lang række klimaer uden den helt store vedligeholdelse. Dette skyldes det høje gummi- og olieindhold i teaktræ, der efterlader det uigennemtrængeligt for regn, vejr og skadedyr, hvilket gør det næsten immun mod at rådne. Dette forhindrer også teak i at vride sig eller splintre over tid.

Lav vedligeholdelse

Teaktræ kræver ingen ekstra finish eller behandlinger, der skal vare i generationer. Teakmøbler begynder med en varm, gylden farve og falder til sidst til en sølvgrå patina, da de efterlades udendørs over tid. Den tid, det tager at opnå patina, varierer afhængigt af mængden af ​​soleksponering og den type miljø, møblerne er i. Uanset hvor gammel det er, kan teak rengøres for at bringe sin gyldne farve tilbage. Derudover er der en bred vifte af pleje- og forbedringsprodukter til teak, der hjælper med at få dine møbler nøjagtigt, som du ønsker det.

Selvregulerende

Teaktræshavemøbler regulerer sin egen temperatur, så det bliver køligt om sommeren og varmt om vinteren. Dette forhindrer almindelige problemer med andre materialer som metal, som kan blive meget varme i de varmere måneder og iskold om vinteren.

Bæredygtigt

Teak er et vedvarende, miljøvenligt byggemateriale. Det kan dyrkes på regeringsstyrede, bæredygtige plantageskove i lande som Indonesien og Belize. Hvis det bliver fældet under kontrolleret skovbrug, sikrer det, at ved hvert fældet træ plantes et nyt til at erstatte det, hvilket sikrer, at teak vil være tilgængeligt for de kommende generationer. 

Høj kvalitet

Mens teak er et meget holdbart og meget eftertragtet træ, er det vigtigt at bemærke, at ikke alt teak er skabt ens. Der er forskellige kvaliteter, der spænder fra A til C. Heartwood teaktræ, ofte omtalt som klasse A-teak, kommer fra midten af ​​træet, der indeholder den højeste koncentration af olier, hvilket er nøglen til dets modstandsdygtighed over for udendørs elementer. Dette er den kvalitet af teak, du vil investere i. Dermed er du sikker på, at dine havemøbler i teaktræ er i god kvalitet og kan holde i mange år frem.

Hvordan rengør du dine teakhavemøbler?

Teak kræver som sagt meget lidt vedligeholdelse bortset fra en lejlighedsvis skrubben, hvis der kommer lidt snavs på møblerne. En mild opløsning af sæbevand og vand fjerner ophobet snavs. Dette skal efterfølges af en skylning med rent vand. For at fjerne fedtpletter anbefales en let skrubben med et affedtningsmiddel. Også dette skal efterfølges af en skylning med rent vand.

Hvis du oplever, at overfladen på dine teakhavemøbler bliver lidt ru, kan det anbefales, at glatte overfladen ud med fint sandpapir. Derefter er dine havemøbler i teak så gode som nye!

Hvilke slags havemøbler kan du få i teaktræ?

Det er heldigvis ikke kun ét slags havemøbel, du kan få i det fantasiske materiale. Du kan for eksempel få et helt havebordssæt, der kun består af teaktræ! Dette giver et rigtig flot ensartet look, som passer til alle slags haver. 

Hvis du er ikke på udkig efter et helt sæt, kan du også nøjes med et flot teakhavebord. Dette kan du sammensætte med flotte havestole i teak. Du kan dog også vælge et andet materiale til havestolene, hvis du gerne vil have et lidt anderledes look i din have. 

Hvis du har et fint spot i haven, hvor der mangler lidt, er det oplagt at vælge en havebænk i teak! Så kan du nemt komme til at bruge mange timer på at hygge dig lige præcis på det sted, når vejret tillader det. Tag en god bog med der ud samt en kop kaffe, og så vil tiden helt sikkert flyve afsted.  

Elsker du at ligge og tage sol? Så skal du helt sikkert investere dig i en liggestol i teak! Du vil helt sikkert komme til at elske, at kunne ligge udenfor, når solen bager. Og som du måske husker, så er teaktræ selvregulerende, hvilket betyder, at du ikke kommer til at brænde dig på stolen, så snart du bevæger dig. Det er smart, ikke? 

Tilbehør der passer perfekt til dine havemøbler i teaktræ!

Hvis du nu er fast besluttet på, at du skal have dine udendørsmøbler i teaktræ, men du stadig har noget plads i haven, som du ikke ved, hvad du skal bruge på, så vil vi komme med lidt forslag til, hvad du kan pryde din have med.

Hvis dig og din familie elsker at hygge i haven, er det oplagt at investere i et bålfad. Med et bålfad sikrer du dig, at I kommer til at bruge mange timer i haven – også når solen er gået ned. I kan nemlig varme jer ved bålet – måske ved at lave skumfiduser og snobrød over den åbne ild? Tag dine teaktræ havestol med hen til bålet og bare hyg dig! Det eneste du skal være opmærksom på er, at dine havemøbler i teaktræ ikke skal stå for tæt på bålet uden opsyn. Sikkerhed frem for alt jo.

Hvis du gerne vil have en dejlig liggesol i teaktræ, kan det være en god idé at have nogle gode hynder. Med nogle lækre hynder, sikrer du nemlig, at du kan ligge godt, mens du ligger og nyder solen. Du kan også vælge hynder til dine teaktræshavestole, så du også kan sidde mere behageligt på dem. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *