Haven

Hvorfor du skal vælge et drivhus til altanen eller den lille terrasse

Længes du efter at dyrke dine egne planter, blomster og grøntsager, men mangler den plads, der kræves til en rigtig have? Måske bor du i byen, hvor en altan eller lille terrasse er det tætteste, du har på en have. Eller måske bor du et sted, hvor du deler et udendørs rum med naboerne ved siden af. Uanset din situation er den gode nyhed, at du ikke har brug for en hektar jord for at nyde alt, hvad naturen har at byde på. Med et lille drivhus på altanen kan du dyrke og høste dine egne grøntsager lige fra dit hjem, uanset hvor meget eller hvor lidt plads du har.

Er du stadig ikke helt overbevist, om at du skal have et lille drivhus til altanen? Så skal du læse med videre her, hvor vi kommer ind på et par grunde til, at du bør få fat i et minidrivhus på altanen, og hvorfor de er en så god mulighed for at starte din havehobby.

Hvad er et minidrivhus?

Mini drivhuse eller miniature drivhuse er de mindste typer drivhuse på markedet.

De kan variere i en lang række forskellige størrelser, så du kan helt sikkert finde et minidrivhus til din altan.

Et mini drivhus til en altan er den ideelle måde at skaffe en have på for alle med begrænset plads. De kan forlænge vækstsæsonen uanset klima. De fleste har hylder, der giver dig mulighed for at dyrke forskellige planter. De har alle dæksler til at omslutte dem for varme og beskyttelse mod frost.

En anden fordel er, at i modsætning til et stort drivhus er dette et slags bærbart drivhus. Du kan flytte det rundt i din ejendom for at drage fordel af solen i forskellige dele af året. Du kan endda finde et lille drivhus på hjul, så du endnu nemmere kan flytte den.

Hvis din altan eller have er meget lille, kan du finde et lille drivhus til væggen. Med et lille vægdrivhus kan du, som navnet antyder, hænge det op på væggen. Dette sparer dig for en masse plads, da du slipper for, at drivhuset på altan optager gulvplads. Smart, ikke?

Hvorfor foretrækker folk små drivhuse til altanen?

Minidrivhuse er ideelle til mennesker med trange boliger, så hvis du bor småt, skal du helt sikkert overveje et lille drivhus til altanen.

Her er nogen fordele ved et minidrivhus:

  • Sparer plads
  • Bedre klimakontrol
  • Omkostningsreduktion
  • Øget mobilitet
  • Beskyttelse mod frost
  • Forlængelse af vækstsæsonen
  • Mindre eller ingen ukrudt og insekter

Hvorfor et lille drivhus på altanen er et godt valg

Få her en forklaring på, hvorfor et minidrivhus, er et godt valg til din altan eller lille have.

Minidrivhuse har øget mobilitet

Da minidrivhuse er mobile, kan du flytte dem til skyggefulde steder det meste af dagen om sommeren og til solrigere steder i haven eller på altanen i vintermånederne.

Du kan endda dyrke forskellige planter i det samme drivhus på forskellige tidspunkter af året.

Kulinarisk nydelse året rundt

Har du nogensinde ønsket friske jordbær midt på vinteren? Hvad med hevet-direkte-op-fra-jorden broccoli i julivarmen?

Afhængigt af hvor du bor, er visse fødevarer som disse muligvis ikke tilgængelige i deres højsæson i løbet af det meste af året.

Du kan følge et sæsonbetinget diagram for at afgøre, hvilke produkter der er mest modne i hvilke måneder. Eller du kan udnytte fordelene ved klimakontrollerede minidrivhuse til at skabe den mad, du ønsker dig hele året rundt.

Fordi de er designet til at passe ind i selv de mindste boliger, kan du sætte dit drivhus op på din altan, terrasse eller baggård, hvor du let kan få adgang til produkterne.

Mini drivhuse hjælper planter med at trives

Uanset om du er en ny indenfor verden af gartneri eller en med erfaring, vil et minidrivhus hjælpe dig med at dyrke flere ting.

Hvis du nogensinde har prøvet at holde en hibiscus i live gennem en hæsblæsende december, ved du, at nogle planter simpelthen ikke er designet til at modstå ekstreme temperaturer, både varme og kolde.

Dette er et andet område, hvor klimastyringsaspektet ved minidrivhuse kan blive fremhævet. Med denne opsætning kan du opretholde en behagelig temperatur året rundt for dine planter.

Strategisk udformede luftvandingssystemer hjælper med at holde luftfugtigheden i skak, mens drivhuset fungerer som et varmemiddel og fanger sollys for at opvarme selv de mest koldresistente planter. Husk dog, at for meget sollys og varme kan skade visse planter, så det er vigtigt at overvåge deres tilstand.

Der er også måder at afkøle drivhuset via en ventilation og skygge taktik. Alle disse funktioner gør minidrivhuse ideelle til trange rum.

Med et lille drivhus på altanen, behøver du ikke længere at bekymre dig om at miste dine elskede haveplanter til vejrelementerne, fordi du mangler plads til at flytte dem indenfor, eller fordi de er placeret i en altankasse. Placer dine planter i dit minidrivhus og lad naturen gøre tricket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *