Madlavning

Kartofler på bål


Kartofler er billige, nemme at have med at gøre og smager godt. Dette gør dem til det perfekte tilbehør til bålmaden, samt at de er nemme at lave, hvis du har dit bålfad med ud i naturen. Kartofler på bål kan laves i et utal af varianter, og det er derfor nemt at tilpasse dem dine præferencer.

I dette indlæg giver vi dig vores bedste bud på, hvilke kartofler som du kan lave over bål. Vi beskriver kort for dig, hvad retten går ud på, og så giver vi dig muligheden for at gå videre til opskriften. Læs med!


Kartofler på bål

Udstyr til kartofler på bål

Alt efter, hvilken slags kartofler du skal lave, så findes der forskellige måder at lave dem på. Det kræver også forskeligt udstyr, og tilberedningsmåder. Udstyr som du kan komme ud for at skulle bruge er en grillrist, en aluminiumsbakke og en gryde. Derudover kan en pande også være nyttig. Hvis dit bål er blevet til gløder, så kan nogle af kartoflerne også tilberedes direkte i bålet.


Kartofler

Bagte kartofler på bål

Den første slags kartofler vi vil præsentere for dig, er bagte kartofler på bål. Disse er utroligt nemme at lave, og kræver nærmest ingen forberedelse. Det eneste du skal bruge er kartoflen, smør, salt og evt. noget ramsløg. Derudover kan du lave en lækker dressing til.

De bagte kartofler skal tilberedes direkte i gløderne fra bålet, og du skal derfor kun bruge noget stanniol til at pakke dem ind i.


bagte kartofler på bål

Flødekartofler på bål

Den næste opskrift vi vil vise dig er på flødekartofler, og er en opskrift af Nikolaj Kirk. Til denne opskrift skal du bruge både en gryde til bålet, gerne lavet af støbejern, og en grillrist, hvorpå gryden kan stå. De eneste ingredienser du skal bruge er kartofler, løg, fløde, mælk, hvidløg og smør.


kartoffel og løg

Bagte kartofler med ost

Den næste opskrift vi vil vise dig, er en lidt mere avanceret en. Til denne skal du faktisk bruge bagekartoflen som indpakning til det fyld du putter ned i den. Den skal derfor bages direkte i bålet, uden alufolie eller bakke.

Til at lave retten skal du bl.a. bruge bagekartofler, baby spinat, skalotteløg og revet ost. Derudover skal du bruge tandstikker.


Bålkartofler

Den sidste opskrift på kartofler på bål vi vil vise dig er almindelige “bålkartofler”. Disse skal ligeledes laves i bålets gløder, så til denne opskrift skal du bruge aluminiumsbakker og alufolie. Derudover skal du bruge bagekartofler, zittauerløg, salt, peber og smør.


bålkartofler

Vi har nu præsenteret dig for, hvilket udstyr du skal bruge til at lave kartofler over bål. Derudover har vi givet dig tre gode bud på opskrifter, bl.a. til bagte kartofler på bål.

Vi håber nu, at du er blevet inspireret til at gå i gang med at lave kartofler på bål. Der er et hav af opskrifter derude, så hvis ikke vores udvalg falder i din smag, så er det bare at komme i gang med at søge. Der findes helt sikkert nogen, som passer til netop dine smagsløg. Kom i gang!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *