Haven

Køkkenhaven for begyndere

Har du altid drømt om at anlæg en køkkenhave? Men ved du ikke helt, hvor du skal begynde? Så synes vi, at du skal læse med her. Vi har nemlig prøvet at lave en lille guide til køkkenhaven for begyndere, så du step by step, kan finde ud af, hvad der er et must have i køkkenhaven. 

Men først vil vi kort forklare, hvorfor du overhovedet skal anlæg en køkkenhave til at starte med!

Hvorfor skal du anlæg en køkkenhave?

Er du i tvivl, om hvorfor du skal anlæg en køkkenhave? Vi vil gerne prøve at fjerne denne tvivl!

Vi har fundet frem til syv forskellige fordele, der er ved at have en køkkenhave lige her:

  • Du har friske urter lige ved hånden, som kan være med til at gøre din madlavning endnu lækre
  • Du ved lige præcis, hvad du putter i din mad, når det kommer fra din egen køkkenhave
  • Det er billigere med længden at have en køkkenhave – både med hensyn til urter, men også grøntsager
  • Da køkkenhaven er placeret udenfor, får du en masse frisk luft, når du er ude ved den – hvilket er godt for dig og din krop

Hvis du er blevet overbevist om, at du skal have en køkkenhave, kan du læse videre her og få nogen råd til, hvordan du helt præcis kommer i gang med det.

1. Find ud, hvilke frø du vil have til køkkenhaven

Før, at du overhovedet kan drømme om at anlægge en flot køkkenhave, skal du starte med at finde ud af, hvilke grøntsagsfrø du vil have plantet. Det er jo ikke meget værd at have en flot urtehave, hvis du ingen urter eller grøntsager har.

Når det kommer til frø, kan du vælge imellem en masse forskellige grøntsager. Det kan være alt lige fra klassikeren agurk til noget lidt mere specielt rucola. Hvilke grøntsager du vil have i din køkkenhave, er helt op til dig og dine præferencer.

2. Find det rette højbed til anlægning af din køkkenhave

En køkkenhave i højbede er det, de fleste personer vælger. Men du kan også vælge at anlæg køkkenhaven i krukker. Valget er egentlig op til dig, men hvis du vælger et højbed, er der ofte mere plads. Hvis du gerne vil have en lille køkkenhave, kan krukker altså være et godt valg for dig. Mens du derimod gerne vil have en større køkkenhave, så vil højbede nok være det mest oplagte valg. 

Du kan også overveje at have flere højbede stående ved siden af hinanden, når du anlægger køkkenhaven. Så kan du få en masse lækre grøntsager og planter i din køkkenhave. Det lyder ikke helt dårligt, vel?

3. Vælg om du vil have nogen planter i din køkkenhave

En køkkenhave er ikke kun forbeholdt grøntsager og urter. Du kan sagtens vælge at have planter i køkkenhaven. Hvis du vælger planter, når du anlægger køkkenhaven, vil det give et helt andet liv til det. 

Så hvis du gerne vil have en køkkenhave, der drager fokus til sig, så er det helt klart værd at overveje at få fat i nogen flotte planter. Det vil du helt sikkert ikke fortryde!

4. Få fat i det bedste udstyr, når du skal anlæg køkkenhaven

Når du har fundet frem til, hvilke frø, planter og om det skal være højbede eller krukker, så er næste skridt at få fat i det rette udstyr. Du vil jo gerne have, at din køkkenhave bliver så flot som muligt. Dette kan du nemt sørge for, hvis du har det rigtige haveredskaber til det.

Du skal nemlig ikke undervurdere, hvor vigtigt det er at holde styr på din køkkenhave. Heldigvis for dig tager det ikke lang tid, og det vil være tid, der er godt givet ud i sidste ende. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *