Terrasseliv

Liggestol med vippefunktion – Det perfekte match til terrassen

Liggestol, solvogn eller solseng, kært barn har mange navne. Om vi kalder den det ene eller det andet, så kommer vi ikke udenom, at en liggestol med vippefunktion bare er et must for den perfekte terrasse. Om man vil slikke sol, læse en god bog, eller snuppe sig en morfar efter en lang dag i haven, så er en liggestol bare et must.

Her præsenterer vi dig for nogle af de mange muligheder der er indenfor liggestole. Måske en af dem er det perfekte match til din terrasse.

Liggestol med vippefunktion

Liggestol med vippefunktion – Alle prisklasser

Ligesom der findes mange navne, findes der også et vælg af prisklasser når det kommer til liggestole. Så uanset hvad er det muligt at finde en liggestol, der både matcher behov, stil og prisklasse.

Priserne på liggestole varierer fra et parhundrede kroner til flere tusinde kroner. Så derfor er spørgsmålet ikke hvad budgettet rækker til, men nærmere hvilken stil, materiale eller behov man ønsker og hvilken liggestol der passer bedst til lige præcis din terrasse.

Du har måske gennemskuet et tema? For som det er med navne og prisklasse, så er der også mange forskellige modeller og materialer når det kommer til liggestole.

Så læs med videre, så præsentere vi dig for vores favoritter.

Den klassiske – liggestol i træ

Du har måske set den i diverse gamle film eller i sommerhuset ved dine bedsteforældre? Ja den er god nok, vi taler om den gode gamle foldbare liggestol i træ, med det ikoniske rød eller blå stribede stof.

I dag findes den klassiske foldbare liggestol i mange afskygninger og stoffer, fra den helt klassiske model til den lidt mere moderne udgave. Hvis du spørg os, så går man aldrig helt galt i byen (eller stranden) med en vaskeægte klassiker.

Fordelene er mange ved denne type liggestol, lad os præsentere dig for nogle af de vigtigste:

  • Foldbar
  • Nem at snuppe med på stranden
  • God til den lille terrasse
  • Tidløst design
  • Mange nye modeller kan justeres i ryggen

På trods af de mange fordele, er der dog også noget man skal være opmærksom på ved denne type liggestol. Hvis man elsker at nyde solen mens man ligger på maven, er denne stol ikke det ideelle valg for dig.

Her er vores bud på en klassiker.

Klassisk liggestol

Den praktiske – Solvogn i sort flet (polyrattan)

Som sagt så findes liggestole i mange materiale typer og polyrattan er helt klart en af vores personlige favoritter. Polyrattan kender vi fra mange af de andre havemøbler vi har på terrassen eller i haven, hvor de tit er genkendelige på det flettede look.

Polyrattan er et alternativ til det naturlige rattan. En af de helt store fordele ved en liggestol i polyrattan er at den ingen vedligeholdelse kræver, rengøringen foregår bare med vand og sæbe.

Her er vores favorit liggestol i polyrattan fra Venture Design.

Venture Design Bilbaos liggestol m. hynde er en stilfuld og elegant liggestol, med et ryglæn der kan justeres. Fordelen ved denne type liggestol er også, at ryglænet kan ligge helt ned så man også kan ligge på maven.

Liggestol med vippefunktion i polyrattan

Designeren – Liggestol med fodstøtte

Der er ikke noget som en god design klassiker og det er lige netop hvad vi vil præsentere dig for her. Børge Mogensen designede i 1960erne en dækstolsserie til sin egen balkon i 1960erne, hvor formålet var at få en komfortabel, funktionel og pladsbesparende liggestol. Derfor er liggestolen foldbar og kan hænge på væggen når den ikke er i brug.

BM5565 dækstolen har flere designmæssige fordele:

  • Foldbar
  • Fremstillet i bæredygtigt teaktræ
  • Ubehandlet for naturlig patina

Du kan læse mere om Børge Mogensens Design klassiker her

Tvillingen – Dobbelt liggestol med vippefunktion

Der findes også et stort udvalg af liggestole hvor der også er plads til en makker. Så skal du nyde en hyggelig aften på terrassen med manden eller veninden, så skal du måske på jagt efter en dobbelt liggestol.

Her er udvalget igen stort, men vi har udvalgt en lidt anderledes model, som vi selv synes er helt genial. Nemlig den her fra Venture Design.

Her får du en liggestol der kan gynge, så kan den berolige dig mens du tager en lur eller læser i din bog. Og nå ja, så er der ikke kun plads til en men to personer. Liggestolen er i sort stof og stål, med påsyet puder. Stoffet er aftageligt så det let kan pakkes væk for vinteren.

Dobbelt gynge liggestol

Alternativet – Udendørs sofa

Hvis du endnu ikke har fundet en liggestol med vippefunktion der passer perfekt til din terrasse, så skal du måske se på et alternativ.

Vil du gerne have komforten og hyggen fra liggestolen, så kunne et udendørs sofasæt måske være løsningen for dig. En af de helt store fordele ved en udendørs sofa er at man kan samle flere folk omkring hyggen.

Vi har her et bud på en lækker udendørs sofa med armlæn og aftageligt betræk. Hjørnesofaen er lavet af akacietræ og sort stål. Som en sidste bonus, så medfølger bordet også til sofaen.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *