Madlavning

Majs på bål

Hvis du nogensinde har fået grillet majskolber, så ved du, hvor lækkert det smager. Grillet majskolber er heldigvis også en ret du nemt kan lave over bål.
Majs på bål kan faktisk laves på flere måder, og i flere forskellige varianter. Vi vil i dette indlæg gennemgå metoder til at lave majs ved et bålfad, samt komme med nogle bud på opskrifter på lækre majskolber. Læs med!



Majs på bål

Metoder til at lave majs på bål

Vi vil nu forklare tre metoder, hvorpå du kan tilberede majskolber. Den første er på samme måde som du vil gøre det på en almindelig grill. Du skal bruge en grillrist som passer til dit bålfad, og derefter griller du majskolben herpå. Du kan også koge majskolberne i en gryde, hvis ikke du har en grillrist.

Anden metode er, at du kan stikke noget spidst ind i enden på majskolben. Det kan f.eks. være en spids pind eller en metalstang. Herefter kan du holde majsen ind over bålet, indtil den får den ønskede farve.

Du har måske prøvet af lave grillede majskolber i stanniol på din grill før, og dette er vores tredje metode til at lave majs på bål. Her pakker du majskolberne ind i stanniol og lægger dem i gløderne fra bålet. En fordel ved denne metode er, at du sammen med majskolben kan ligge andet lækkert ved, inden du pakker det ind.


Opskrifter – Majs på bål

Med smør


Majs på bål

Den første måde hvorpå du kan lave dine majs er den klassiske med smør. Der er en grund til, at dette er en sommerklassiker. Det er den nemlig fordi det er super velsmagende. Majs på bål med smør og salt på er svært at slå som tilbehør til grillmaden.

Derudover kan du tage den et nøk op ved at bruge f.eks. hvidløgssmør, persillesmør eller en anden urtesmør. Uanset, hvilken smør du vælger, så smager det fantastisk. Du kan med fordel krydre med krydderurter og chili. Mums!


Majs på bål a lá Oaxaca


Majskolbe

Den anden slags majs på bål vi vil præsentere for dig, er mexicansk inspireret, og hedder Majs a lá Oaxaca. Disse skal tilberedes i bålets gløder, og skal gerne ligge i vandbad en time inden de skal ind i bålet.

Du skal bruge majskolber, creme fraiche, parmesan og paprika for at lave denne udgave. Utroligt lækker udgave af majskolber, som bare skal prøves.


Fully loaded bacon majskolber


Majs på bål

“Fully loaded” betyder som regel, at man gør noget fuldt ud. Indenfor madverdenen er det som regel ved at tilføje ost, creme fraiche, bacon og en form for krydderurt. Det er også lige præcis det, som vi tilføjer majskolben i denne opskrift. Denne fully loaded bacon majskolbe er derfor en rigtig herre majskolbe! Kolben fungerer perfekt som en forret.


Vi har nu præsenteret tre måder for dig, hvorpå du kan lave en majskolbe. Vi har yderligere vist dig tre variationer af majs på bål, som du kan lave.

Disse kan laves i mange afskygninger, og du skal derfor bruge din fantasi for at lave netop din yndlingsvariant. Kom i gang!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *