Madlavning

Morgenmad på bål

Er du i tvivl om, hvad du skal have til morgenmad på din telttur, eller vil du bare gerne gøre mere brug af dit bålfad i haven? Så er du landet på den rigtige side! Vi har i dette indlæg fundet nogle opskrifter på morgenmad på bål, som er gode at starte dagen på. Læs med!


Brød og Pandekager


Grydebrød over bål

En god skive friskbagt brød med smør og måske en skive ost, er der ikke meget, der kan slå. Derfor er friskbagt brød en god måde at starte på dagen ud på.

Der er flere forskellige brød som du kan lave over bål, men et grydebrød vil nok være det, som minder mest om det franskbrød du er vant til. Vi har heldigvis lavet et indlæg om brød over bål, som du kan læse, og lade dig inspirere af.

Derudover kan pandekager også være en dejlig morgenmad, som alle kan lide. Disse kan laves dagen før (evt. som en lækker dessert), og derefter spises til morgenmad med syltetøj på. Vi har heldigvis også lavet et indlæg om, hvordan du laver pandekager på bål. Vores opskrift er helt uden sukker, så de kan sagtens spises med æg og bacon eller ost og syltetøj, alt efter, hvad du foretrækker.


Æg & Bacon – Klassisk morgenmad på bål


Æg og bacon over bål

Endnu en ret, der er nem at lave over bål, som også er en god morgenmad, er æg og bacon. Denne ret indeholder reelt kun to ingredienser. Bacon og æg. Den er derfor nem at købe ind til, samtidigt med, at den er utroligt nem at lave.

Det er heller ikke det helt store udstyr du skal bruge. En støbejernspande vil være tilstrækkeligt til at lave begge ting, samt en grillrist, som passer til dit bålfad, hvorpå panden kan stå.

Vi vil foreslå, at du starter med at stege baconen. Læg den herefter til side, og steg så æggene i fedtet fra baconen. Du slipper derved for at bruge smør eller olie. Hvis du vil lave det endnu nemmere, så kan du “nøjes” med at lave spejlæg i stedet for røræg. Server evt. med et stykke grydebrød eller pandekager.


Havregrød og Øllebrød


Havregryn på bål

Synes du morgenmad bare er et måltid, som skal overstås eller skal det gå lidt hurtigt om morgenen? Så er havregrød og øllebrød nok retterne for dig.

Havregrød kender du helt sikkert, og du har nok lavet det en del gange før. Havregryn og vand, that’s it. Nemmere bliver det ikke. Hvis du vil gøre den lidt bedre, så kan du med fordel bruge mælk i stedet for vand.

Øllebrød er næsten lige så nemt. Rugbrød, vand, honning og en smule salt. Denne ret kan du endda sætte i blød aftenen før, så den bare skal varmes op om morgenen. Disse to morgenmadsretter er altså utroligt nemme at lave, og er for dig der bare skal ud og se noget.


Morgenburrito – Den specielle morgenmad på bål


Morgenmad på bål

Har du et lidt bedre forhold til morgenmad på bål, og er klar på at prøve noget mere spændende? Så er en morgenburrito måske noget du burde overveje.

Ingredienserne her er heller ikke mange. Du skal faktisk bare bruge æg, en tortilla, og herefter er det kun din fantasi, der sætter grænser. Måske er du til bacon eller skinke? Måske vil du have begge ting i? Og vil du tilføje grøntsager? Valget er dit!
Alt det du ønsker laves til en lækker burrito, som nemt kan pakkes ind i stanniol, og tages med på farten.


English Breakfast Brunch Pizza


Pizza på bål

Hvis du har noget tid til overs og lysten til at eksperimentere, så synes vi at du skal give English Breakfast Brunch Pizza et forsøg. Denne er, som navnet indebærer, stærkt inspireret af en traditionel engelsk morgenmad, bare serveret på en pizza. Dette er en lækker måde at prøve noget nyt på, i en velkendt form.

For at bage denne vil det være en god idé at anskaffe en pizzaspade, samt en grillrist til dit bålfad.


Vi har nu præsenteret nogle valgmuligheder, når det gælder morgenmad på bål. De er alle solide valg, og hvilken du vælger kommer an på dine præferencer og hvor meget tid du har på hånden.

Hvis ikke nogle af vores retter falder i din smag, så findes der heldigvis et hav af andre opskrifter derude. Kom i gang med at lede!