Det er ikke altid, at du har mulighed for at lave det helt store festmåltid, når du laver mad over bål. Er du på camping, lejrtur eller et andet sted, hvor der er begrænset mulighed for madlavning? Så er dette indlæg noget for dig.
Vi vil præsentere nogle retter for dig som er nem mad på bål, hvis du mangler plads eller ikke har tid til at stå over bålet konstant.
Om mad er nemt at lave over bål kommer an på, hvad folk anser som værende nemt. Vores bud på nem mad over bål er, at retten ikke kræver meget af den, som laver den. Det er altså retter, som kan passe sig selv, eller som ikke kræver mange ingredienser. Læs med herunder!
Gryderetter
Gryderetter er fantastiske over bål. Fælles for alle gryderetter er, at de kun bliver bedre jo længere tid de får lov at stå. Det betyder at du kan starte retten om eftermiddagen, hvis du har mere tid der, og derefter lade den passe sig selv.
Derudover, så skal stort set alle ingredienserne i på samme tid, hvilket, at du har mere tid til andre ting, imens retten passer sig selv. Det kan man da kalde nem mad på bål!
Supper – nem mad på bål
Suppe er yderligere en form for retter, som må betegnes som værende nem mad på bål. Supper er retter, som passer sig selv, og som man ikke behøver være over hele tiden.
Derudover skal ingredienserne, ligesom med gryderetter, ofte i på samme tid, hvilket gør det nemt at lave.
Majskolber
Hvis du søger noget endnu nemmere, og måske lidt mindre flydende, så er majskolber rigtig gode på bål. Det kræver heller ikke mange ingredienser, faktisk kan smør og salt være mere end nok for at gøre en majskolbe velsmagende. Disse kan både grilles og koges.
Selvom du vælger en mere avanceret form for majskolbe end bare med smør, så er selv de mest avanceret ikke specielt svære at lave. Det gør dem til nem mad på bål.
Tilbehør til nem mad på bål
Fælles for både gryderetter og supper er, at de gerne skal laves i en gryde. Denne kan også bruges til at koge majs eller andre grøntsager i.
Du skal dog huske på, at når du bruger køkkenredskaber over bål, så skal de være lavet af enten stål eller støbejern. Grunden til dette er, at varmen fra bålet bliver betydeligt højere end på et komfur. Du skal derfor anskaffe en støbejernsgryde, hvis du vil lave gryderetter eller supper over dit bål.
Udover en gryde, så kan det være en god idé at anskaffe sig en rist, som passer til dit bål. Denne kan bruges til at varme brød til din gryderet eller suppe. Derudover så kan du sætte gryden på risten, så den ikke skal stå direkte på brændet. Grillristen kan også bruges til at grille majs over bålet.
Vi har nu præsenteret nogle retter for dig, som hører under kategorien af nem mad på bål. Vi håber, at du kan bruge vores råd til retter, og at du er klar til at gå i gang. Husk at tjekke de fulde indlæg, hvis du er interesseret i en ret.