Guides

Opbygning af bålsted


Drømmer du om at have et udendørs bålsted i haven eller måske er du på udkig efter et terrasse bålsted? Et sted, hvor du kan sidde en aften med familien og riste skumfiduser eller bare nyde en øl en dejlig weekend aften. Uanset, hvad din grund er til af anskaffe dig et bålsted til haven, så findes der flere forskellige måder, hvorpå du kan gøre det.

Vi har lavet en guide til, hvad et bålfad er, samt hvordan det kan bruges. Til slut har vi lavet et afsnit som guider igennem opbygningen af et bålsted i bålfadet.

Læs med herunder, og lad dig inspirere!Bålfad på terrasse

Bålfad som bålsted

Det er langt fra enhver, som har plads eller lyst til at have en stor bålplads i haven. Det er ikke engang sikkert, at du har en have, men det skal bestemt ikke holde dig fra at have et bålsted. Alt dette kan nemlig løses med et bålfad!

Med et bålfad slipper du for at skulle lave en stor bålplads i haven. Det giver samtidigt dig uden have muligheden for at lave bål på terrassen – helt uden af ødelægge fliserne. Et bålfad er, som det fremgår af ordet, et fad hvori du kan kreere et bål. Det gør det altså muligt at lave et bål, uden at have en bålplads. Derudover fylder fadet ikke meget, hvilket gør det velegnet til et utal af begivenheder.

Bålsted, som kan flyttes

Endnu en fordel ved et bålfad er, at du kan flytte på det, som du har lyst. Det betyder at det kan pakkes væk i perioder, hvor det ikke er i brug. Det betyder også, at du kan placere det efter behov. Du kan altså sætte dig der, hvor det passer dig bedst, og få flere bålsteder i haven. Du kan endda tage det med over til naboen, hjem til dine forældre eller i med op i sommerhuset, hvis du får lyst til det. Mulighederne er mange!

Du behøver altså hverken meget plads, eller mange penge for at få et fedt bålsted hjemme ved dig selv. Anskaf dig et bålfad, og oplev friheden!Bålfad på tarressen

Opbygning af bålsted

For at være sikker på, at du får lavet dit have bålsted korrekt, så vil vi i dette afsnit komme med en guide til, hvordan du opbygger et bål i dit bålfad.

Læg mærke til materialerne du bruger

Til at starte med vil vi huske dig på altid at bruge tørt rent træ. Hvis du brænder træ af som er enten malet eller trykimprægneret, så udleder det en masse røg, som er skadeligt for dit helbred og for miljøet. Undgå derfor dette, da det er ulovligt! Derudover må du aldrig bruge haveaffald til at tænde op med, da det udvikler kraftig røg, og er ulovligt i byzoner og sommerhusområder.Opbygning af bålsted

Som nævnt ovenfor: Hold dig til tørt og rent træ, da det er bedst for dig og miljøet. Sammen med dette kan du med fordel benytte dig af briketter og avispapir til at hjælpe med at antænde træet i dit bålfad.

Når du skal tænde op, så skal du lægge de store stykker træ nederst, hvorefter du lægger kvaset (de mindre stykker træ) ovenpå. Hvis du før har tændt op i en brændeovn, så vil du kende optændingsrutinen, da den er magen til. Briketter og avispapir kan du lægge imellem kvaset og de store stykker træ, så det hjælper ilden med at få fat i kvaset.


Bålsted i have

Vi håber nu, at vi har givet dig godt indblik i, hvad et bålfad er. Vi håber også, at vi har vist dig, hvordan du bruger det til at få det bålsted du drømmer om.

Vi håber også, at du nu har mod på at få tændt op i dit bålfad. Kom i gang!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *