GuidesTips & Tricks

Vælg den rigtige pande til bål


Vil du gerne lave mad over bål, men er i tvivl om, hvilken slags pande du skal skaffe dig? Så har vi svaret! En pande til bål er en god måde at lave mad over bål, eftersom, at mulighederne for hvilke retter man kan lave er store.

Når du udvælger en pande til bål, så er der flere overvejelser som du skal gøre dig. Vi har i dette indlæg opridset, hvad du skal tænke over, når du vælger en pande til dit bålfad. Læs med herunder!Pande på bål

Materiale af pande til bål

Ens for alle pander, ligegyldigt om det er en pandekagepande til bål eller en almindelig pande til bål er, at den skal være lavet af enten støbejern eller stål. Grunden til dette er, at varmen fra bålet bliver højere end varmen fra et komfur. Det er derfor vigtigt, at panden er lavet af et materiale, som kan holde til de høje temperaturer.

En pande i støbejern tager længere tid at varme op, men holder sig også varm i længere tid. Denne er derfor bedre til mad der gerne må ligge i panden og simre. Du skal dog være forsigtigt med håndteringen af den, da den bliver meget varm, og bliver ved med at være det i et godt stykke tid.

En pande i stål er hurtigere at varme op end en lavet af støbejern, og taber også varmen hurtigere. Denne er altså nemmere at have med at gøre, og er bedre hvis man har lidt travlt. Pander lavet af stål kan derfor være bedre at bruge, hvis man skal stege noget, der ikke skal have specielt lang tid.Støbejernspande

Forskellige slags pander til bål

Inden du udvælger dig en pande til bål, så skal du overveje, hvad du skal bruge panden til. Der findes nemlig en del forskellige stegepander til bål, som har hver deres funktion. Skal du stege nogle saftige bøffer? Måske lave en mør simreret? Eller skal du lave nogle lækre pandekager?
Alle disse retter har hver deres tilhørende pande, som er bedst til netop den slags retter. Hvis du skal stege bøffer, så kan en grillpande være det du leder efter.

Skal du lave en simreret, så er det nok en almindelig støbejernspande du skal købe. Skal du derimod lave pandekager, så kan dette gøres enten på en pande eller på en pandekagepande til bål. Mulighederne er mange, og du skal sørge for at skaffe dig selv den pande, som du vil få bedst brug af.

Hvis du er i tvivl om, hvad du vil komme til at lave på den, så vil vi foreslå at købe en helt almindelig pande, i ét af de to førnævnte materialer. Disse kan nemlig bruges til det meste.
Vi har nu præsenteret dig for, hvilke overvejelser du skal gøre dig, i dit valg pande til bål. Først og fremmest skal du sørge for, at du har valgt en pande i enten stål eller støbejern. Derefter skal du overveje din brugssituation, f.eks. om det er en pandekagepande til bål du skal bruge, og vælge den rigtige pande ud fra dette.

Vi håber nu, at vi har givet dig mod på at komme i gang med at lave mad på pande over bål. Der findes en masse forskellige pander derude, samt et utal af opskrifter. Kom i gang!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *