Terrasseliv

Skab hygge på terrassen med en udendørs biopejs

Biopejs

Indeholder reklamelinks: Som I nok allerede har opfattet, så har vi en stor passion for bål og hyggen heromkring. Men der er også andre alternativer hvis man gerne vil skabe hygge på terrassen; det kunne for eksempel være en udendørs biopejs. Vi er langt fra eksperter på det her område, så derfor har vi allieret os med Biopejs-shop.dk. Vi har fået en snak omkring udendørs biopejse, hvad man skal vide inden man køber en og gode råd til vedligeholdelse. Det er der kommet dette blogindlæg ud af, hvor vi har spurgt Biopejs-shop.dk om alle de spørgsmål du måske har. Så om du allerede har en biopejs eller du overvejer at købe en, så læs med videre her:

lille udendørs biopejs

Kan alle biopejse bruges udendørs?

Mange er måske ikke klar over det, men alle biopejse kan i princippet bruges både indendørs og udendørs. Der er blot nogle enkelte ting, du skal være klar over, inden man tager sin biopejs med ud på terrassen. Fra Biopejs-shop.dk fortæller de at ”man skal være opmærksom på, at der gerne skal være glas som omkranser flammen, da kraftig vind kan gøre flammen ustabil”. Nogle biopejse er derfor bedre egnet til udendørs brug. Et godt eksempel herpå er den populære Totem fra Planika, som de hos Biopejs-shop.dk fortæller er ”særlig god til udendørs brug, da glascylinderen omkranser flammen”. Den har en varmeeffekt på 2,5 kW, og en brændetid på op til 6,5 time. Så med denne udendørs biopejs er der virkelig mulighed for en hyggelig aften på terrassen.

Totem udendørs biopejs

Udendørs biopejs som terrassevarmer?

Fungerer biopejse så som en terrassevarmer, tænker du nok? Og det gør de i princippet, man skal bare være opmærksom på, at de ikke varmer nær så meget. Hvis man ønsker en terrasse varmer, anbefaler de hos biopejs-shop.dk en gas- eller el terrassevarmer, som varmer meget mere end en udendørs biopejs. Et godt eksempel er f.eks. Marbella gaspejsen fra Muztag, som har en varmeeffekt på hele 7,3 kW i timen. Vi er sikre på, at med denne terrassevarmer er der mulighed for at forlænge de hyggelige sommeraftner med et par timer!

Det er forskelligt hvor meget biopejse varmer – det hele afhænger af modellen og placeringen. Dog fortæller de fra Biopejs-shop.dk, at når biopejse brænder vil de altid genere en form for varme. Hvis en biopejs står i et åbent udendørs område, vil man naturligvis ikke mærke varmen på samme måde, som man vil i et mere lukket område.

Kan en udendørs biopejs bruges hele året rundt?

En biopejs kan bruges året rundt. Man skal bare være opmærksom på, at biopejse ikke har godt af at blive udsat for regn og vind. Derfor anbefales det, at man dækker sin udendørs biopejs til med et beskyttelsescover eller stilles i tørvejr, når de ikke er i brug. Hos Biopejs-shop.dk fortæller de at ”typisk sidder der noget keramisk vat i alle brændere på biopejse, og skulle der komme vand derned, kan det være svært at få gang i pejsen igen – for så vil det keramiske vat suge vandet til sig fremfor bioethanolen”.

Mennesker på terrasse, med biopejs

Kan en biopejs bruges på en overdækket terrasse?

Har du en overdækket terrasse, kan du også sagtens stille din udendørs biopejs der. Og også i helt lukkede rum, så som en udestue eller orangeri. Bioethanolen er nemlig blot en form for sprit der afbrændes. Det er derfor slet ikke skadeligt, så længe rumstørrelse og bioethanol forbruget passer sammen. En biopejs lugter og oser generelt set ikke kraftigt, hverken til indendørs eller udendørs brug. Dog er de ikke 100% lugtfri, men hvis de bruges udendørs, vil man højst sandsynligt ikke ligge mærke til det.

Skal en biopejs vedligeholdelses?

Selvom det kan være en sur pligt, skal man huske at vedligeholde sin udendørs biopejs, så den holder i mange år. Men fortvivl ikke – det er super nemt at vedligeholde biopejse! De kan typisk holdes rene med en fugtig klud, glasrens og lidt poleringsmiddel.

lille biopejs

Hvor og hvordan montere du din biopejs?

I og med at stort set alle biopejse kan bruges udendørs også, kan nogle bord og gulv modeller blot stilles. Hvor andre lofthængte el terrassevarmere kræver lidt mere montering. Dog fortæller de hos Biopejs-shop.dk, at det typisk er de fleste som kan monterer disse. Det kræver ikke mere end nogle skruer og rawlplugs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *