GuidesTilbehør til bål

Stole til bålsted


Hvis du har et bålsted i haven eller på terrassen, så ønsker du sikkert at tilbringe tid omkring dette. Stole til bålsted gør det nemmere, og der er flere forskellige slags stole at vælge imellem. Vi har i dette indlæg prøvet på at inddrage alle de forskellige stole du skal overveje, i dit valg. Læs med herunder!Stol til bålsted

Flere forskellige slags stole til bålsted

Almindelig havestol

Som sagt, så er der et hav af havestole derude, som du kan anskaffe dig. Havestole kan fås i mange forskelige former og størrelser. Skal det være en høj eller en lav stol? Skal det være med eller uden ryglæn? Skal den have armlæn? Overvejelserne er mange, og det er derfor vigtigt, at du finder ud af, hvilke stole, som passer til dine behov.

Klapstole

Hvis ikke du bruger dit bålsted specielt meget, så kan det kan det være en fordel for dig, at anskaffe klapstole. Disse kan nemt pakkes væk, og fylder ikke meget i skuret eller kælderen. Derudover kommer de i flere forskellige materialer, og kan være ligeså gode at sidde i, som almindelige havestole. I og med, at et bålfad nemt kan flyttes med, så er klapstolene et rigtig godt tilbehør, eftersom at de selv er nemme at pakke sammen og tage med. Disse er derfor gode, hvis du godt kan lide at bruge dit bålfad forskellige steder.

Liggestol

Det kan også være, at du slet ikke vil have en almindelig havestol, men foretrækker en liggestol, så du kan ligge med en bog ved siden af bålet en kølig sommeraften. Derudover kan du også få brandsikre sækkestole, som man kan ligge og flyde i rund om bålet, hvilket også er hyggeligt. Der er en masse forskellige stole du kan vælge imellem, og det er kun dig, som kan afgøre, hvilke du ønsker.

Læs med under billedet, hvor vi gennemgår, hvilke materialer du kan få stolene i.Sækkestol

Materiale af stole til bålsted

Når du har valgt, hvilke slags stole til bålsted du kunne tænke dig, så er det tid til at vælge, hvilket materiale du vil have dem i. Her findes der også en hel masse at vælge imellem, og vi vil nu gennemgå de mest valgt.

Metal

Du kan vælge at få stolene i metal, som f.eks. aluminium, jern eller stål. Disse er nemme at vedligeholde, og kan stå ude i alt vind og vejr. Vi vil dog foreslå en hynde, hvis stolen skal bruges i længere tid af gangen.

Træ

Du kan også vælge at anskaffe dig møblerne i træ. Disse møbler kræver noget mere vedligeholdelse, og skal gerne tages ind, hvis vejret er dårligt. Til møbler i træ vil vi også foreslå, at du sidder på en hynde, da det kan være hårdt for bagdelen ellers.


Træstol til bålsted

Polywood og non-wood

Hvis du godt kan lide looket af træ, men ikke gider vedligeholdelsesprocessen, eller måske synes de er for dyre, så er polywood og non-wood noget for dig. Dette materiale ligner træ utroligt meget, men er faktisk et kunstmateriale. Her får du det flotte udseende fra træet, men slipper for vedligeholdelsen.

Rattan og polyrattan

Et andet materiale, som er meget brugt indenfor havemøbler er rattan og polyrattan. Rattan er en græsart, og er et meget miljøvenligt materiale. Materialet bliver flettet, så du får et møblerne i et pænt flettet mønster. Ligesom med polywood, så har rattan også en et alternativ, som hedder polyrattan. Dette materiale er industrielt fremstillet, men kræver en del mindre vedligeholdelse end det rigtige rattan.

Plastik

Som det sidste materiale vil vi nævne et af det mest velkendte: Plastik. Disse er ikke bare de hvide plastikstole du er forestiller dig. Der er blevet fremstillet en masse havestole i plastik, som er noget mere behaglige at sidde. Igen er der ikke meget vedligeholdelse, men en hynde vil være en god ide.Metalstol

Vi har nu introduceret dig til, hvilke slags stole til bålsted du kan anskaffe dig. Vi har ligeledes præsenteret dig for, hvilke materialer du kan få dem i. Der er mange materialer derude, og de ovenfor nævnte er kun nogle få af dem. Det er nu tid til, at du finder de havemøbler du ønsker dig, i det materiale , som passer ind hjemme ved dig. Sæt i gang!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *