GuidesTips & Tricks

Hvilket tilbehør til bålsted skal du have?


Har du anskaffet dig et bålfad, og har du brug for noget tilbehør til det? Så er du kommet til det rette sted. Vi har nemlig lavet en guide til, hvilket tilbehør til bålsted du skal overveje at anskaffe dig. Det kan være alt fra møbler til madlavningstilbehør.

Lyder det som noget for dig? Så læs med herunder, og lad dig inspirere!Bålsted

Hvilke møbler skal du anskaffe dig som tilbehør til bålsted?

Hvilke stole er bedst?

Hvis du har placeret dit bålfad i haven, men er i tvivl om, hvilke møbler du skal have til, så er vi her for dig. Det første du skal overveje er, om du vil have stole til din bålplads. Hvis du ønsker dette, så er der flere forskellige typer af stole, som du kan vælge mellem. Havestole kan fås både i høje eller lave, alt efter hvilket bålfad du har anskaffet dig.

Du kan også anskaffe dig nogle liggestole, så du kommer helt ned at ligge ved siden af dit bål, med mulighed for at tage en lur eller kigge på stjerner imens du får varmen fra ilden.

Havestolene kan også fås i mange forskellige materialer, så du kan helt sikkert finde nogle havestole, som passer til din haveBorde til bålsted

Udover havestole kan det være en god idé at anskaffe dig et bord som tilbehør til bålsted. Dette bord kan være alt fra et lille cafébord til et større havebord. Dette kan bruges til flere ting, som f.eks. til at lægge skumfiduser på, stille glas på, eller bare til at opbevare ting, som du gerne vil have med hen til bålet.Stol til bålsted

Tilbehør til bålsted

Bålfad med gnistfang

Hvis du gerne vil beskytte dig selv og dine omgivelser imod springende gnister, så vil det være en god idé at købe et bålfad med gnistfang. Et gnistfang er et fintmasket metalnet, som du sætter ved siden af bålet eller rundt omkring, som opfanger eventuelle gnister, inden de rammer personerne rundt om bålet.

Bålfad med net

Hvis dette ikke er nok beskyttelse for dig, så kan det meget vel være et bålfad med net du er på udkig efter. Dette net til bålfad lægger du hen over bålfadet, og så beskytter det imod at aske og gløder bliver blæst ud af bålet. Dette kan også være rart at have, hvis det blæser, så man er sikker på ikke at blive brændt.

Bålfad med låg

Hvis du vælger at slukke bålet i dit bålfad med vand, så kan dette have negativ påvirkning på bålfadets levetid. Det kan derfor være en god idé at anskaffe sig et bålfad med låg til slukning af bålet.

Dette kan også beskytte bålfadet, hvis det står ude i regn. Det kan yderligere være med til at forhindre, at der blæser brændt træ op fra ildstedet, efter at bålet er blevet slukket.Bålsted med brænde

Tilbehør til madlavning

Drømmer du om et bålsted til madlavning i haven? Så har vi noget tilbehør, som du skal overveje at anskaffe dig til dette.

Der findes et utal af forskellige retter som du kan lave over bål, og det tilbehør du skal bruge, afhænger af, hvad du gerne vil lave. Skal det være nogle dejligt varme supper? Måske noget lækkert grillmad? Eller er du mere i desserthumør og vil gerne lave pandekager? Uanset, hvilke retter du drømmer om at lave over bål, så findes der tilbehør til netop det.

Grillrist til bålsted

Hvis du skal lave grillmad over dit bålfad, så skal du bruge et bålfad med grillrist. Her skal du sørge for at finde en rist, som passer til dit størrelse bålfad. Denne kan du derefter bruge som når man griller over grill.

Denne grillrist kan dog også bruges i samarbejde med andre madlavningstilbehør, som vi vil beskrive herunder. Hvis du har et bålfad med gnistfang, så kan dette også tilføres en grillrist. Gnistfanget kan derved hjælpe med at beskytte maden.

Suppegryde over bålsted

Hvis det er supper du drømmer om at lave over dit bålfad, så skal du bruge en gryde som er beregnet til brug over bål. Gryder lavet til dette er som regel støbejernsgryder, som kan holde til så høje temperaturer, som bålet afgiver.

Denne kan du enten placere ovenpå en grillrist over bålfadet, eller også kan du købe et tripod-stativ, som gør det muligt for dig at få et bålfad med gryde hængende over sig.Støbejernsgryde til mad over bål

Grillpande til bålsted

Du kan også bruge en pande til at lave mad over dit bålfad. Denne kan bruges over bål ligesom man normalt ville gøre i et køkken. For panden gælder det samme som med gryden, nemlig at den skal være lavet af støbejern. Denne kan så, ligesom med gryden, stilles ovenpå grillristen over bålet.

Der findes dog flere forskellige slags pander til brug over bål. Hvis du gerne vil lave pandekager , så kan du købe pander specielt lavet til dette. Denne gør det muligt at stå lidt længere væk fra bålet, så man ikke bliver alt for varm imens man venter på, at pandekagen er færdig.Popcornnet over bålsted

Har du lyst til noget mere lækkert, så som popcorn? Så er du heldig! Du kan nemlig anskaffe dig et popcornnet til dit bålsted. Disse kommer i flere forskellige former. Du kan f.eks. få et der minder lidt om pandekagepanderne, hvor man skal stå på afstand, og holde nettet ind over bålet. Et alternativ til dette er et net, som skal sættes på grillristen over bålfadet.


Bålfad til madlavning over bålsted

Der er altså en masse forskelligt tilbehør til bålsted, som du kan anskaffe dig. Du skal tænke over, hvilke møbler du vil have stående omkring bålfadet. Derudover skal du overveje, hvilket udstyr du skal bruge til dit bålsted, lige fra et bålfad med gnistfang eller et bålfad med net til en støbejernsgryde og et popcornnet.


Vi har nu givet dig nogle ting at overveje omkring, hvilket tilbehør du kan anskaffe dig. Skal du bruge stole til bålplads, måske et bord, eller noget udstyr til madlavning? Mulighederne er mange.

Vi håber derfor, at du nu er klar over, hvilke havemøbler du ønsker dig, samt hvilket udstyr du vil have. Der findes et hav af havemøbler og udstyr derude, så det er bare at finde det du drømmer om. Sæt i gang!


One thought on “Hvilket tilbehør til bålsted skal du have?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *