Guides

Hvilket bålfad er bedst?


Drømmer du om at kunne sidde omkring et bål en hyggelig aften på terrassen, men har hverken plads eller lyst til en bålplads i haven? Så er et bålfad lige præcist det du leder efter!

Et bålfad til haven er den perfekte måde at få et bål i haven på, så du kan opleve den hyggelige bålstemning, uden at det fylder for meget. Det betyder at du kan få et bål lige præcist, hvor du ønsker det, om enten det er i haven eller på terrassen.

Derudover kan det rykkes på, så du selv bestemmer lige præcist hvor du vil have det. Dette betyder, at bålfadet kan pakkes væk, så det ikke behøver stå ude i alt vind og vejr. Dette betyder også, at du kan tage fadet med i sommerhus, på camping eller med over til naboen – mulighederne er mange!Vi har lavet en guide til, hvilke typer af bålfade der findes, og hvilke overvejelser du skal gøre dig i din udvælgelse.
Læs med herunder, og lad dig inspirere!Højt bålfad, lille bålfad eller kæmpe bålfad

Verdenen af bålfade er stor! Det første du skal spørge dig selv om er: Hvilket bålfad er jeg på udkig efter? Skal det være et højt bålfad eller et lavt bålfad? Skal det være et lille bålfad med en diameter på 80 cm eller et stort bålfad med en diameter på 120 cm? Måske noget derimellem, f.eks. et bålfad med 100 cm i diameter?

Det kan også være, at du er på udkig efter et rundt bålfad eller foretrækker du et firkantet? Der er en masse at vælge imellem, så vi har samlet nogle overvejelser, som du skal gøre dig inden du vælger dit bålfad.Skal dit bålsted være rundt, firkantet eller noget tredje?

De fleste bålfade er lave, og har en indbygget fod under sig, så de kan stå, hvor det ønskes. Derudover forstiller du dig måske en rund facon, når du tænker på bålfade, men de kan fås i flere forskellige former. De kan f.eks. fås som firkantet og trekantet, hvis det er det, du er på udkig efter.Bålfad på ben

Hvis du ønsker et højt bålfad, så vil det være en idé at overveje, om du kunne tænke dig et bålfad på stativ eller et bålfad på ben. Der er indenfor dette også en masse forskellige at vælge imellem. Du kan f.eks. få et bålfad med treben, også kaldt en tripod, eller med en granitfod.

Udover bålfade, så kan det også være, at det er bålkurve som du er interesseret i. Disse fylder lidt mere end et bålfad, men kan til gengæld have lidt mere træ i sig, hvilket medfører, at de kan brænde i længere tid.


Bålfad på ben

Vælg den rigtige størrelse til dit bålsted

Uanset hvilken type af bålfad eller bålsted du er på udkig efter, så skal du også gøre dig overvejelse om, hvor stort det skal være i diameter. De kan fås i mange forskellige størrelser, både helt små, men du kan også få et kæmpe bålfad, hvis det er det du ønsker.

Du skal selvfølgelig sørge for at vælge det, som passer til dine præferencer. Heldigvis er udvalget stort, så du finder helt sikkert ét, som passer til dine behov.Stort bålfad

Bålsteder kan fås i en masse forskellige materialer

Vi har nu gennemgået, hvilke typer af bålfade du skal overveje i udvælgelsen af, hvilket bålfad du skal anskaffe dig. Det betyder at vi nu er nået til sidste spørgsmål i udvælgelsen: Hvilket materiale skal bålfadet være i? Der er en masse forskellige materialer at vælge imellem, så udvalget er stort!

Du kan få bålfade i støbejern, et bålfad i cortenstål eller et bålfad i kobber. Måske et rustfrit bålfad, f.eks. et bålfad i rustfrit stål? Det kan også være at du er på udkig efter et andet materiale end metal? Så er det måske et bålfad i beton du skal kigge efter.

Materialerne er mange, og der findes derfor med garanti et, som du kan lide. Derudover kan de fleste af materialerne fås i flere farver, så som sort eller rust-farve.


Rundt bålfad

Som det ses i dette indlæg, så er der mange typer af bålfade, som du skal gennemgå, inden du udvælger dit bålfad. Uanset om du er på udkig efter et højt bålfad, et bålfad på ben eller en udendørs bålkurv, så findes det.

Udvalget af bålfade heldigvis stort, og der findes derfor helt sikkert et bålfad, som passer lige til dit hjem. Det er bare at komme i gang med at lede. Sæt i gang!