Tilbehør til bål

Undgå brandfare med et beton havebord ved bålet

Er du den heldige ejer af et lækkert bålfad ude i haven? Og er du på udkig efter et havebord, du kan have stående tæt på? Men er du bange for brandfare, hvis bordet skal stå tæt på bålet? Så bare rolig! Der findes et havebord, der kan klare lige præcis det. Du skal vælge et beton havebord, da beton er et brandsikkert materiale. 

Læs med her for at få mere at vide, om hvordan du kan undgå brandfare i din have, når du er ejer af et bålfad – blandt andet med beton havemøbler.

Grundregler inden du tænder op for dit bålfad

Først og fremmest er der nogle grundregler og anbefalinger, der er en god idé at kende til, inden du tænder op for dit bålfad.

Disse regler og anbefalinger er: 

  • Kontroller vindretningen, før du tænder op for bålet.
  • Brug ikke brændbare væsker (benzin, lightervæske og så videre) til at tænde eller gentænde et bål.
  • Hav ikke brændbart tøj (som nylon) eller alt løstsiddende tøj på.
  • Hold børn og kæledyr mindst tre meter væk fra ilden.
  • Opbevar en ildslukker, haveslange eller en spand med vand i nærheden.

Hvis du følger disse anbefalinger, kan det ikke gå helt galt, når du tænder op for dit bålfad ude i haven. Hvis du dog føler, at du gerne vil vide mere omkring, hvilke regler der er gode at have styr på, når du har et bålfad, kan du læse mere om det lige her.

Vælg havemøbler i de rette materialer

Hvis du gerne vil have møbler tæt på dit bålfad, er du nødt til at være sikker på, at de er lavet af det rette materiale. Det går ikke at vælge havemøbler af træ, som du gerne vil have står lige op og ned at bålet. I stedet for kan du for eksempel vælge et havebord, der er lavet af cement eller beton. 

Disse materialer er nemlig brandsikre, og dermed skal du ikke gå og bekymre dig om, at have dem stående tæt på dit bål. Hvis du vælger dine havemøbler i et af disse materialer, er du også helt sikker på, at du får nogle møbler, der kan holde i mange år frem – også selvom de står udenfor det meste af året rundt. Og endnu en bonus oveni det er, at betonhavemøbler ikke behøves den store vedligeholdelse heller. De kan altså mere eller mindre stå at passe sig selv udenfor. Du slipper altså for en masse rengøring og vedligeholdelse. Det lyder ikke helt dårligt, vel? For det synes vi nemlig bestemt ikke, at det gør! 

Der er altså utroligt mange fordele ved at vælge havemøbler i beton. Men den største er nu nok stadig, at du kan undgå brandfare ved at vælge et havebord og stole i beton. Dermed kan du få ro i maven, og i stedet fokusere på at hygge en masse timer en dejlig sommeraften foran dit bålfad. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *