Haven

Sådan får du en vedligeholdelsesfri have

Har du altid ønsket dig en have, men blev modløs af manglen på tid eller den store indsats, der ofte følger med for at skabe en? Eller måske har du fået en ejendom med have, har fået til opgave at passe en eller er helt ny inden for havearbejde? Hvis noget ovenfor lyder bekendt, er en vedligeholdelsesfri have, eller i hvert fald en lav vedligeholdelseshave, lige hvad du har brug for! 

Så hvis du:

  • Er ny inden for havearbejde
  • Vil opfriske din have på den nemme måde
  • Ikke har meget tid til at passe en have

Så er denne artikel noget for dig! Læs med videre her og få inspiration til en vedligeholdelsesfri have.

Hold plantesorter nede på et minimum for at få en vedligeholdelsesfri have

Det er simpel matematik – jo færre planter du har i din have, jo mere fritid har du. Du kan endda gå et skridt videre, fjerne alle planter og lægge en have af grus eller sand. Der er næppe noget mere lav vedligeholdelse end det! Selvfølgelig, hvis du ikke er glad for sådanne materialer, er der stadig nogle muligheder.

For eksempel kan du plante buske som lavendel, eller du kan tilføje lidt farve ved at indføre et par (vægt på et par) nemme bede i haven.  Bare sørg for at holde dig til maksimalt to plantetyper for at reducere alt arbejde til et minimum.

Lad din græsplæne være ude af billedet

Græsplæner kræver masser af opmærksomhed, så det er ikke underligt, at det er der en masse af tiden ude i haven går på. Men hvordan kan man erstatte en så afgørende funktion?

Lav grusstier

Grusstier forhindrer ukrudt i at vokse og hjælper overskydende vand med at løbe hurtigere ud. Dette sørger for, der nærmest ingen vedligeholdelse er.

Opret siddepladser på vigtige steder i nærheden af ​​dine stier.

Transformér udpegede kompost-, affalds- og/eller værktøjsopbevaringsområder til gruset jord til dine bænke. Brug eddike produkter eller en ukrudtsbrænder for at holde disse rum pæne og fri for tilgroning og ukrudt.

Udskift det, der er tilbage af din græsplæne med brede plantebede.

For et godt udseende året rundt, plant en masse nemme bede i haven. Højbede er en god løsning, da de ikke kræver meget vedligeholdelse.

Brug din tid, hvor det tæller

Kunsten med lav vedligeholdelse af havearbejde er at få mest muligt ud af dit grønne område med mindst mulig indsats. Og for at gøre det skal du få hvert minut, du bruger udendørs, til at tælle. Se dig omkring og bemærk alle havefunktioner, som du mest interagerer med. 

Find ud af, om der er nogen ting, du kan erstatte med andre ting, så du minimerer tiden ude i haven.

Vis jorden i din have lidt kærlighed

Nok er det vigtigt at passe dine planter, men tænker du på, hvad du kan opnå, hvis du gør det samme med din jord? Dæk dette vigtige aspekt ved lav vedligeholdelse af havearbejde ved at berige din jord med kompost.

Dette vil gøre det muligt at bygge jorden op, hvilket igen vil hjælpe dine planter lettere med at “fordøje deres måltider”. Og det bedste er, at du kun behøver at gøre dette én gang om året! 

Lad teknologien gøre alt arbejdet for dig for at få en vedligeholdelsesfri have

Ingen have er virkelig vedligeholdelsesfri uden et automatisk sprinklersystem. Du skal blot installere det på et sted, der vil gavne så mange af dine planter som muligt, læne dig tilbage og nyd en drink efter eget valg, mens sprinklerne udfører alt arbejdet for dig. Bare sørg for at vedligeholde dem nu og da for at være sikre på, at dine planter får deres vitale næring til tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *