Skal du på fisketur har lyst til at lave dine ny fangede fisk over bål, eller elsker du bare fisk, men er i tvivl om, hvordan man laver dem over bål? Uanset, hvad din grund er for at lave fisk på bål, så er dette indlæg helt sikkert noget for dig! Vi kommer med bud på, hvordan du tilbereder fisk på et bål, samt, hvilket udstyr du skal bruge til det.
Udstyr
Før du kan gå i gang med at lave fisk på bål, så skal du bruge det rigtige udstyr. Du kan vælge at pakke fisken ind i stanniol sammen med urter, men hvis ikke du har lyst til dette, så kan du tilberede fisken på to andre måder. Du kan vælge at købe en grillrist, hvorpå du kan grille fiskene over bålet.
Derudover kan du gøre det på en pande, som gør det muligt at stege fisken. Hvis du vælger at stege fisken på en pande, så skal du også bruge en rist, hvorpå den kan stå. Når du udvælger en stegepande til brug over bål, så skal du sikre dig, at den er lavet af enten støbejern eller stål.
En doppeltrist er også et stykke udstyr, som er rart at have, når man griller fisk. Denne gør det nemt at vende fisken på grillristen, da det kan gøres med én bevægelse. Derudover undgår du, at fisken hænger fast på risten og går i stykker.
Opskrifter på fisk på bål
Vi vil nu præsentere dig for fire opskrifter på fisk lavet over bål. Vi vil kort beskrive retten, og hvad du skal bruge, for derefter at give dig muligheden for at gå videre med opskriften.
1. Ørred over bål
Denne opskrift er nem at lave over bål, og kan fodre 4 personer. Til at lave retten skal du bruge en ørred, flødeost, oliven og salt og peber. Derudover skal du lave en god salat til. Denne finder du også vedledning til i opskriften. Til denne opskrift skal du bruge en grillrist, da fisken skal laves over bålet, frem for i bålet.
2. Fisk i bål med aspargessalat
Magnus Laier Sonnes har lavet en lækker opskrift på fisk på bål. For at lave denne ret skal du bruge 400g fisk, enten laks, torsk eller kulmule. Derudover skal du bl.a. bruge asparges, forårsløg og creme fraiche. Denne ret skal laves direkte i glæderne på bålet, så du behøver ikke noget udstyr.
3. Fisk på bål i pakker
Denne opskrift på fisk er også meget lækker. Til denne opskrift skal du bruge 400g fisk, såsom laks eller torsk. Den skal du grille i en “pakke” med cherrytomater, feta og babyspinatblade. Derudover skal du lave en salat til. Til denne skal du ligeledes bruge en grillrist, og evt. en grillpande.
4. Grillet torsk med parmaskinke
Denne opskrift er til 2 personer, og skal grilles enten på en pande eller en grillrist. Du skal bruge 400g torsk, eller anden hvis fisk, parmaskinke og olie. Derudover skal du bruge en grillrist eller en støbejernspande.
Vi har nu præsenteret dig for, hvilket udstyr du skal bruge til at lave fisk på bål. Derudover har vi givet dig fire opskrifter på fisk lavet over bål. Der findes et hav af opskrifter derude, og det er bare at finde din favorit. Sæt i gang!