Madlavning

Pizza over bål


Pizza er en lækker ret vi alle holder meget af. Specielt en fredag aften kan den være nem at ty til, da det er noget hele familien kan lide. Men vidste du, at en pizza over bål er mindst lige så lækker, som dem fra pizzamanden?

I dette indlæg vil vi præsentere for dig, hvad du skal bruge til at lave en pizza over bål. Derudover vil vi give dig tre bud på anderledes pizzaer du kan lave. Læs med!Pizzaer

Hvordan skal bålet til se ud?

Du skal være opmærksom på, at bålet ikke må være for varmt. Dette kan nemlig resultere i, at dejen er færdig før fyldet overhoved har fået varme. Dette ønsker vi bestemt ikke. Bålet skal derfor bestå af rolige gløder, for at sikre det bedst mulige resultat.

Hvilket udstyr skal jeg bruge til at lave pizza over bål?

Når du laver pizza over bål, så er det første du skal bruge en grillrist, som passer til dit bålfad. Eller en pizzaplade til bål. Dette er vigtigt, da du skal have noget at lægge pizzaen på. Du skal derudover også bruge en pizzaspade. Måden, hvorpå en pizza skal bages over bål er nogenlunde den samme for alle slags pizzaer:

  • Du skal lave dejen så tynd som du kan, og herefter skal den lægges direkte på grillristen.
  • Her skal den puffe op, og derefter skal du bruge pizzaspaden til at vende pizzaen 90 grader. Nu skal pizzaen blive gylden.
  • Herefter skal du vende pizzaen og påfylde dit pizzafyld.
  • Nu stikker du spaden ind under pizzaen igen og vender den 90 grader en gang til. Denne gang lader du spaden ligge under pizzaen, så den optager noget varme. Dette hjælper med, at pizzaen bager ens overalt.
  • Når du kan se, at bunden er sprød og gylden serveres pizzaen.


Pizzaspade

Opskrifter på pizza over bål

Du kan lave din yndlings pizza over bål. Når du laver pizza er mulighederne uendelige for, hvilken slags du kan lave. Vi har alle en favorit, og uanset, om det er Hawaii, Meat Lover eller en Margaritha du er vild med, så gør den sig helt sikkert også lækkert over bål.

Du kan vælge at lave din pizza præcis som du vil have det, men vi vil i dette indlæg vise dig tre bud på nogle lidt anderledes pizzaer, end du er vant til.


1. Pizza Bianca


Pizza Bianca

Denne flotte pizza er lavet helt uden tomatsauce. Til gengæld har den en masse andre lækre ingredienser at byde på. Du skal bl.a. bruge ricottaost, kartoffel, oliven, rosmarin og frisk mozzarellaost til denne pizza. Mums!

Du skal dog være opmærksom på, at dejen til denne pizza gerne skal hæve 1,5 timer inden du tager den i brug.2. Morgenmadspizza


Morgenmadspizza

Denne English Breakfast Brunch Pizza er et lækkert bud på en anderledes pizza over bål. Som navnet foreslår, så er den inspireret af den klassiske engelske morgenmad.

Pizzaen har bl.a. mozzarella, æg og bacon på sig. Selvom navnet foreslår at det er en morgenmadspizza, så kan den sagtens nydes som aftensmad også!3. Deep Pan Pizza


Deep pan pizza over bål

En anden lidt anderledes pizza du kan lave er en deep pan pizza. Denne har en noget tykkere bund, end en almindelig pizza. Hvis du vil lave denne over bål, så skal du bruge en støbejernsgryde eller støbejernspande.

Den opskrift på deep pan pizza over bål, som vi har fundet er med peperoni, jalapeños og frisk mozzarella. Du kan dog tilpasse den som du ønsker, så den passer til dine smagsløg.Pizza over bål med peperoni

Vi har nu præsenteret dig for, hvordan et bål skal se ud når du skal lave pizza over bål. Derudover har vi vist dig, hvilket tilbehør du har brug for. Til sidst har vi givet dig tre opskrifter på pizzaer, som er lidt anderledes end vi er vant til.

Vi håber nu, at du er klar til at gå i gang med at bage pizza over dit bål. Der er et stort udvalg derude af pizzaer, så det er bare at finde din favorit. Kom i gang!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *